בכתבה שנייה מתוך שלוש, שמציגה עשרה פיינליסטים נוספים שעברו לשלב הגמר, תגלו מאמן עם תסמונת טורט שלא נותן למגבלות לעצור אותו, מדריכת קרב מגע שמתנדבת במעון לנשים, ומייסד קבוצות ריצה עוצמתיות למתמודדות עם סרטן שד.
שירן וקנין, 33, חולון: מעניקה ערכים לחיים לבני נוער
מאמנת בתחום: נבחרת אקרובטיקה
ההמלצה על שירן: "המאמנת שאימנה אותי מתחילת הדרך והביאה אותי ואת הצוות שלי לזכייה באליפות עולם ואירופה. שירן תמיד לצידי - גם בכישלונות וגם בהצלחות". (ירדן רון)
שירן מאמנת את נבחרת האקרובטיקה התחרותית הבינלאומית ומנווטת את עצמה בין האימהות לבין הספורט. נבחרת האקרובטיקה משתתפת באליפויות עולם ואירופה, והספורטאים של שירן הספיקו כבר לזכות בתחרויות יוקרתיות כגון אולימפיאדת הנוער, אליפות עולם, אליפות אירופה ועוד. "אני אוהבת את המקצוע שלי. הוא יוצר חוסן נפשי ומעניק כלים וערכים של כבוד הדדי, תחרות בריאה ושיתוף פעולה", היא מעידה.
דניאל מורס, 32, גבעתיים: מתמודד עם תסמונת טורט ומשנה את חיי המתאמנים
מאמן בתחום: כוח, פאוורליפטינג
ההמלצה על דניאל: "מאמן מקצועי, קשוב, מדהים ומוכשר מאוד. יש לדניאל יכולת השפעה בלתי רגילה על המתאמנים שמתבטאת בכך שהוא גורם להם לבצע שינויים ולהגיע להישגים בלתי נתפסים". (פרדי גבאי)
רוב האנשים שנמצאים במצבו של דניאל, עם דרגה 8.5 מתוך 10 של תסמונת טורט, מסתגרים בבתיהם. אבל דניאל מורס בחר לחיות לצד הטיקים, ולא לתת להם לנהל אותו. עם תפקיד חדש כיוצר תוכן ב"כאן 11" , זוגיות טרייה ועבודה כמאמן כושר בתחום הכוח והפאוורליפטינג, הוא מסמן עוד ועוד ניצחונות – בין היתר, בזכות המון הומור.
סועאד יאסין, 59, טמרה: יוצרת לנשים שינוי אווירה מלחץ הבית והעבודה
מאמנת בתחום: מאמאנט - ליגת כדורשת לאימהות
ההמלצה על סועאד: "בזכותה הפכנו לנשים ספורטיביות עם כושר ויכולת להשתתף בטורנירים. אנחנו מקבלות המון אנרגיה והנאה מהמשחקים והאימונים". (סמאר פאטמה)
סועאד היא מנהלת ליגת מאמאנט במגזר הערבי ומי שהקימה את ליגת מאמאנט בטמרה ומאמנת 2 קבוצות כדורשת בליגה. סועאד היא אישה רבת פעלים: היא מרצה ותורמת מזמנה לקידום מעמד האשה באזור מגוריה. מחנכת את הדור הצעיר כמורה לחינוך גופני וספורט בתיכון ד"ר השאם בעירה, ומנחת קבוצות לתזונה נכונה ואורח חיים בריא. סועאד מספרת: "המטרה שלי היא לעודד נשים לתחום הספורט החברתי והתחרותי שיוצר שינוי אווירה מלחץ הבית והעבודה ומביא אנרגיה חיובית".
קובי לימור, 42, נתניה: מכין את חיילי העתיד ליחידות העלית של צה"ל
מאמן בתחום: כושר קרבי, קרב מגע, פונקציונלי, אימוני ילדים, אתלטיקה
ההמלצה על קובי: "קובי הוא מאמן מטורף, מורה ומנטור שאפשר לסמוך עליו תמיד. כל שנה הוא מוציא חיילים למופת, אחד אחד מגיעים ליחידות העילית בצה״ל".(דיויד פלדמן)
לאחר מבצע צוק איתן ו-15 שנות שירות בצה"ל, קובי החליט להשתחרר ולהגשים את עצמו בעולם החינוך והכושר. בשנת 2015 הקים את ארגון "רוח הלוחם", המכין בני נוער לצבא בפן הפיזי והמנטלי. במקביל, הקים פרויקט מנהיגות בבתי ספר תיכוניים. "ספורט הוא האהבה הראשונה שלי ואני מחובר לעולם הזה מאז שאני זוכר את עצמי", הוא מספר.
אזאוונט טקה-מוגס, 33, אשקלון: ליהנות מריצה ולגלות שהכל אפשרי
מאמנת בתחום: ריצה למרחקים ארוכים
ההמלצה על אזאוונט: "אזאוונט היא דוגמה למצוינות! מאמנת עם ידע נרחב, אישה נשואה ואימא לילד שהיא פשוט מולטי טאלנט!". (מזל)
אזאוונט היא אתלטית תחרותית מרשימה - זוכת תואר אלופת ישראל מספר פעמים ומי שאימנה רצי עלית בנבחרת ישראל שהגיעו להישגים משמעותיים. כיום, אזאוונט היא בעלת קבוצת ריצה - azaunt running club שמיועדת לכל הרמות. מטרת הקבוצה היא לעודד פעילות גופנית, ללמוד ליהנות מריצה ולגרום לכל אחד להאמין שהכל אפשרי.
שון הייבר, 27, ירושלים: החייל הבודד שמצא את התשוקה לאימון בצה"ל
מאמן בתחום: פיתוח אתלטיות וכושר
ההמלצה על שון: "מאמן מדהים! משקיע בעבודה ובמתאמנים (שחלקם חיילים בודדים ולא משלמים עבור האימון). שון מחזק את הקהילה הקטנה שלנו, מפרסם טיפים לשינוי אורח חיים ומגיע לו שאפו גדול". (אריה צייטלין)
שון הוא מאמן הכושר הראשי של נבחרת ישראל בפוטבול אמריקאי ובעל סטודיו לפיתוח אתלטיות בירושלים. סיפור החיים שלו מרגש: "עליתי לארץ ב-2013 כחייל בודד ושירתי ביחידת יהלום. בצבא מצאתי את התשוקה והמקצוע שלי: להדריך ולהוביל את תחום האימון הגופני. היום אני עובד עם ספורטאים חובבים ומקצועיים בארץ וברחבי העולם - גם באונליין. יש לי פודקאסט בו אני מראיין אנשים ואני גם כותב ספר על כושר, תזונה והרגלי חיים".
גלית וייס-דהן, 41, הרצליה: "השליחות שלי היא ללמד נשים וילדים כיצד להגן על עצמם"
מאמנת בתחום: קרב מגע, הגנה עצמית, כושר אישי
ההמלצה על גלית: "מאמנת מסורה, אכפתית, סבלנית ואהובה. גלית רואה כל מתאמן ודואגת לחזק ולשפר את יכולותיו. האווירה באימון שלה טובה ונעימה". (עדינה פדידה)
גלית היא מדריכת קרב מגע ומאמנת כושר. אביה, שהגיע מבית אלים, החליט לשלוח אותה ואת אחותה ללמוד קרב מגע והגנה עצמית מגיל צעיר. לימים, גלית הפכה למדריכת קרב מגע בצבא ושירתה שירות משמעותי. "השליחות שלי היא ללמד אנשים, ובפרט נשים וילדים, כיצד להגן על עצמם" היא מספרת. "אני מתנדבת במקלט בהרצליה ומאמנת את נשות וילדיי המקלט להאמין בעצמם ולכבד את גופם - והכל דרך תנועה. בנוסף, אני מעבירה הדרכות בבי"ס על הדרך להימנע מאלימות וחרמות ולפתח שיח בריא דרך ספורט".
עמרי פדהצור, 50, נס ציונה: מייסד מיזם ריצה לנשים המתמודדות עם סרטן שד
מאמן בתחום: ריצה
ההמלצה על עמרי: "איש עם לב ענק ונתינה אין-סופית. הצליח לגרום לבנות שלא התאמנו בריצה אף פעם, להתחיל לרוץ, להתמיד באימונים ובכך להפחית את סיכויי חזרת המחלה". (מיכל בן אברהם)
עמרי הוא מייסד מיזם "גמאני רצה" המבורך ומאמן קבוצת "גמאני רצה" נס ציונה. "גמאני רצה" הוא מיזם חברתי ארצי של קבוצות ריצה וכושר ללא עלות, לנשים שמתמודדות או מחלימות מסרטן השד או סרטן נשי אחר. המיזם כולל כיום 50 קבוצות בפריסה ארצית רחבה, 100 מאמנים מתנדבים ומעל 1,000 נשים מנהריה ועד אילת.
דברת ואן אוורקרק, 37, חריש: עשייה מדהימה לקידום ופיתוח כדורגל ילדות, נערות ונשים
מאמנת בתחום: כדורגל נשים
ההמלצה על דברת: "דברת היא דוגמה למופת לשחקניות שלה - בפן המקצועי, האישי, הערכי והרגשי. היא רואה כל אחת מהשחקניות בייחודיות שלה ומלווה אותן לאורך כל הדרך". (ולאריה גורן).
דברת היא אחת משחקניות הכדורגל הטובות ביותר שצמחו במדינה, מחזיקת שיא כיבוש השערים בכדורגל הישראלי עם כ-111 שערים בעונת 2018-19. היא משמשת כמאמנת אישית בתחום הכושר ובנוסף מאמנת כדורגל בכירה ומנהלת מחלקות נשים בעפולה, מאיר שפיה, אור עקיבא וחיפה. בשנת הלימודים הקרובה דברת עתידה לפתוח אקדמיה לכדורגל בנות עם כל התנאים המקצועיים והאקדמיים להתפתחות אישית וספורטיבית כולל זכאות למלגת לימודים בארה"ב בסיום כיתה יב'.
אלון כץ, 36, מתן: מלמד ספורטאים לעוף
מאמן בתחום: טרמפולינות וריקוד
ההמלצה על אלון: "הגעתי להישגים בזכות מאמן שעומד לצידי 24/7 ומעניק לי ליווי מסור במכלול ההיבטים (גם כשקשה). אלון הוא דמות נערצת עליי ועל כל ספורטאיו והאנשים הסובבים אותו".
אלון החל להתאמן בהתעמלות כבר מגיל 8, היה רקדן היפ הופ בנעוריו, ולקראת גיל 17 ריכז את מאמציו הספורטיביים בענף הטרמפולינה. זמן קצר לאחר מכן זכה באליפות ישראל לנוער 3 שנים ברציפות וסיים במקום השביעי באליפות העולם לנוער ב-2004. בהמשך הפך גם לקופץ בכיר בקבוצת הבוגרים ובשנת 2012 זכה בתואר אלוף ישראל בטרמפולינה. במקביל לאימוני ההתעמלות, המשיך אלון לעסוק בריקוד, והשתתף במספר מחזות זמר, קליפים ופרסומות.