התוספת התמימה של כוסברה לארוחה יכולה להיות עילה לאסון - יש אנשים שפשוט לא סובלים את הטעם של העלים הירוקים הרעננים. באופן מוזר, אנשים מסויימים מרגישים שלכוסברה יש טעם של סבון, וזה כנראה עניין גנטי.
מסתבר שבין 4-14 אחוז מהאוכלוסייה סובלים מהטעם של כוסברה, אך מה שנראה בהתחלה כמו בררנות הפך להיות כל כך מושרש בהתנהגות של שונאי הכוסברה, עד שמדענים החליטו לבדוק מאיפה זה באמת מגיע.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
בניסוי שנעשה בארה"ב על זוגות תאומים זהים ולא זהים נמצא כי 80 אחוז מהתאומים הזהים חולקים חיבה או שנאה לכוסברה, בעוד שבקרב התאומים שאינם זהים יש התאמה של בערך 50 אחוז. בניסוי, המדענים ניתחו את הגנום של כ-30,000 משתתפים ומצאו ששונאי הכוסברה חולקים גנים משותפים.
"שאלנו כ- 50,000 משתתפים אם הם אוהבים את הטעם של כוסברה ואם הם חושבים שיש לה טעם של סבון", אומרים נציגי המחקר לדיילי מייל, "כאשר השווינו בין הדנ"א של אוהבי הכוסברה ושונאי הכוסברה, ראינו ששונאיה חולקים גנים מסוימים שכנראה אחראיים על העיבוד של הטעם שלה כסבוני. זה בדרך כלל קורה אצל אנשים ממוצא אירופאי".
אבל למרות הניסוי המרשים, הממצאים הגנטיים יכולים להסביר רק אחוז קטן משונאי הכוסברה, לגבי שאר האנשים ששונאים כוסברה, צריך לעשות עוד כמה מחקרים כדי לברר בדיוק מה קורה שם.