תזונה משפיעה על הבריאות שלנו בדרכים שונות. מחקרים שונים כבר הראו קשר בין תזונה למחלות שונות; ישנם מזונות מסוימים שיכולים להעלות את הסיכון למחלות שונות (סרטן, מחלות לב וכלי דם וכו') – וישנם מזונות אחרים שיכולים להפחית סיכון למחלות. כיוון שגורמים רבים יכולים להשפיע על הסיכון שלנו לחלות במחלות שונות, קשה לדעת בוודאות עד כמה תזונה יכולה באמת להשפיע על הסיכון ללקות במחלות, אך אין ספק שתזונה נכונה ומאוזנת יכולה להשפיע על הבריאות שלנו. וכעת יש מחקר חדש שחושף קשר בין תזונה מסוימת לסיכון מופחת לסרטן השד.
חוקרים מאוניברסיטת הרווארד ביצעו סקירה ל-20 מחקרים קודמים שנעשו על הקשר שבין סיבים תזונתיים לשכיחות של מחלות שונות. הם מצאו כי נשים שצרכו יותר סיבים תזונתיים היו בסיכון נמוך יותר של שמונה אחוזים ללקות בסרטן השד, בהשוואה לנשים שצרכו כמות מועטה של סיבים בתזונה שלהן. ממצאי סקירה זו פורסמו לאחרונה בכתב העת המדעי Cancer. זוהי לא הפעם הראשונה שנמצא קשר בין צריכה של מזון עשיר בסיבים תזונתיים וסיכון נמוך יותר למחלות שונות. סיבים תזונתיים תורמים לאוכלוסיית החיידקים הידידותיים במעיים ועוזרים לשמור על מערכת עיכול בריאה ותקינה.
"המחקר שלנו תורם לראיות לכך שגורמים הקשורים באורח החיים, כמו שינויים תזונתיים עשויים להשפיע על הסיכון ללקות בסרטן", אמרה מריאם פרוויד, המחברת הראשית של המחקר ומדענית בבית הספר לבריאות הציבור בהרווארד, בהצהרה לתקשורת.
עוד ב-mako בריאות:
>> מחקר חדש בחן את הקשר בין הקורונה לטמפרטורה
>> שינוי מדהים: כך תעשו את הדיאטה של אדל
>> חוזרים לשופינג: אלה כללי ההיגיינה בקניון
אז מה הקשר בין סיבים תזונתיים למחלת הסרטן? ישנן כמה סיבות אפשריות לקשר בין השניים. לפי החוקרים, הורמוני מין משפיעים באופן משמעותי על הסיכון לסרטן השד, וסיבים תזונתיים יכולים להפחית את רמת האסטרוגן בגוף. בנוסף לכך, אנשים שצורכים יותר סיבים תזונתיים בתפריט היומי שלהם נוטים לנהל אורח חיים בריא יותר באופן כללי שיכול להשפיע על הסיכון ללקות בסרטן השד. יש לציין כי הקשר שבין תזונה לסרטן השד הוא תחום שעוד נחקר על ידי מדענים. יש הסבורים כי סיבים תזונתיים תורמים לשמירה על המשקל ובכך מפחיתים סיכון להשמנת-יתר, מצב שעלול להעלות את הסיכון למחלות שונות.
אבל עד שנבין יותר לעומק כיצד סיבים תזונתיים תורמים להפחתת הסיכון לסרטן השד, בהחלט לא יזיק לשלב מזון עשיר בסיבים בתפריט היומי – כמו פירות, ירקות, שעועית ודגנים מלאים.