מחקר חדש של אוניברסיטת הרווארד וסטנפורד הצליח לכמת את השפעת הלחץ על תוחלת החיים של האדם הממוצע. תוצאות המחקר מצביעות על הבדלים בין אנשים עם רמות חינוך שונות, מוצא אתני ומין שונה. אצל חלק מהקבוצות, לחץ מהעבודה יכול להוריד 3 שנים מהחיים.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
מחקרים קודמים בנושא התעסוקה מצביעים על כך שחוסר ביטחון תעסוקתי, שעות עבודה ארוכות ודרישות רבות מהבוס יכולים להשפיע רבות על בריאותנו. במחקר הנוכחי, החוקרים לקחו אנשים וחילקו אותם ל-18 קבוצות שונות על פי גזע, השכלה ומין. הם הסתכלו על 10 קריטריונים של מקומות עבודה כמו עבודת משמרות, שיעור הפיטורין והאבטלה, אורך שעות העבודה ומידת הביטחון התעסוקתי, ועל פיהם העריכו מה המחיר שמשלמת תוחלת החיים של המשתתפים.
תוצאות המחקר הראו כי אנשים עם רמת השכלה נמוכה עלולים להיקלע למקומות עבודה פחות בריאים, ולכן נמצאים בסכנה למות בטרם עת. המחקר קבע כי אנשים משכילים יותר הושפעו פחות מלחץ במקום העבודה שלהם. גם מין וגזע השפיעו על תוצאות המחקר. למשל, נשים בדרך כלל איבדו פחות שנים מחייהן מאשר גברים מאותה הקבוצה. מה שהשפיע הכי הרבה על תוחלת החיים היה שיעור הפיטורין והאבטלה.
תוצאות המחקר מדגישות כי צריך לעשות שינוי בסביבות העבודה שלנו, ובעיקר בסביבת העבודה של אנשים משכילים פחות. איך עושים סביבת עבודה בריאה יותר? זה פשוט, יש לשפר את התנאים הסוציאליים לעובדים, כך נוכל לחיות באושר לעוד שנים ארוכות.
מחקרים בעבר העידו על שינויים משמעותיים בתוחלת החיים בהתבססות על מקום מגורים. בארה"ב לדוגמא, יש אזורים בהם תוחלת החיים גבוהה יותר ב-33 שנה מאשר אזורים אחרים. והפערים הללו רק הולכים וגדלים, משום שהעשירים ממשיכים להאריך את תוחלת החיים שלהם בעוד שאחרים נשארים באותו המצב. יש סיבות רבות שגורמות לאנשים במשכורת נמוכה וברמת חינוך נמוכה לחיות פחות שנים, למשל משום שיש הבדלים באיכות הטיפול הרפואי או יותר חשיפה לזיהום אוויר ולזיהום סביבתי.
(מקור)