רובנו מודעים לגורמים המשפיעים על הסיכוי שלנו להידבק בצינון. המיתוס על שיער רטוב כבר הוכח כשגוי (קור לא עושה אותנו חולים, וירוסים כן) ורובנו יודעים ממה כדאי לנו להיזהר. אנחנו יודעים שדברים כמו גיל, חוסר שינה, סטרס, עישון סיגריות וחוסר הקפדה על היגיינה יכולים לתרום להידבקות שלנו בצינון. אבל האם ידעתן שאצל נשים גם גודל החזה יכול להשפיע על חומרת הצינון? מחקר חדש טוען כי אכן קיים קשר בין גודל השדיים שלכן ובין הסיכויים שלכן ללקות בצינון ממושך.
המחקר נעשה בפולין ופורסם בכתב העת המדעי Archives of Sexual Behavior. לפי החוקרים נראה שיש קשר בין גודל החזה ובין חומרת הצינון. מתברר שנשים בעלות חזה גדול יותר סובלות יותר בזמן התקררות מאשר נשים עם חזה קטן יותר.
במהלך המחקר הקטן, החוקרים בדקו כ-400 נשים צעירות, לבנות, שלא היו בהיריון בתקופת המחקר. הנשים התבקשו לענות על שאלות בנוגע למצבן הבריאותי בשלוש השנים האחרונות. בתום המחקר, החוקרים הגיעו למסקנה כי קיים קשר בין גודל החזה של נשים ובין תקופת הזמן שהן סובלות מהתקררות. ממצאי המחקר מצביעים על כך שנשים בעלות חזה גדול יותר סובלות מצינון (או מחלות אחרות בדרכי הנשימה) פי 2 יותר זמן מאשר נשים עם חזה קטן יותר.
עוד ב-mako בריאות:
>> מושלם: המאכלים שאפשר לאכול כמה שרוצים מהם
>> מילת הקסם שתחולל פלאים בסקס שלכם
>> הפרמדיק סירב לבצע החייאה – אב המשפחה מת
אתן מידה F בחזייה? יש לנו חדשות רעות
על פי החוקרים, נשים שהן מידה F בחזייה סבלו מהתקררות, שיעול ושפעת שנמשכו בממוצע 8.3 ימים, בעוד שנשים במידה AA היו חולות באותן מחלות במשך כ-3.8 ימים בממוצע. נוסף לכך, נמצא כי נשים עם חזה גדול נמצאות בסבירות גבוהה יותר פי 56 לפנות לאנטיביוטיקה כדי לטפל בצינון.
אז מה הקשר בין גודל החזה שלנו להתקררות? החוקרים לא נתנו מענה לכך, אך תאוריה אחת היא שהשומן המצוי בשדיים למעשה מחליש את המערכת החיסונית ומקשה את תהליך ההחלמה מזיהומים בדרכי הנשימה. ישנם מדענים הסבורים כי ההורמון לפטין, המיוצר ברקמת השומן בחזה ומשפיע על המערכת החיסונית, עלול להיות האשם בכך.