אתם טסים לחו"ל, כל היום מטיילים ורק מחכים לחזור לחדר במלון ולהתפנק על המזרון הרך, אבל ברגע שאתם עוצמים את העיניים אתם מבינים שזה לא הולך לקרות. ככה זה בלילה הראשון, אתם לא מצליחים להירדם למרות שאתם הכי עייפים. במקום להתעצבן על עצמכם ולהיכנס ללופ כזה שבכלל לא יתן לכם להירדם, כדאי קודם כל להבין את התופעה.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
אפשר להסביר את נדודי השינה הפתאומיים האלה בעזרת הביולוגיה של הגוף שלנו. המוח שלנו לא יכול להיכבות לחלוטין ולאבד שליטה כשאנחנו נמצאים במקום חדש משום שהוא רוצה להגן עלינו, הוא במצב הישרדות. כשחיינו בטבע, כל האינסטינקטים האלה היו ממש סבבה, אבל היום זה בעיקר מאוד מעצבן.
בניסוי שנערך באוניברסיטת בראון על חוקרים מהאוניברסיטה נמצא כי כולם חווים את אפקט הלילה הראשון, מה שמשפיע רבות על איכות העבודה שלהם. הנבדקים ישנו במעבדת שינה, וממצאי המחקר חשפו שאחת מאונות המוח נמצאה כפעילה יותר במהלך הלילה, מה שגרם לרגישות גבוהה יותר לרעשים. הסיבה לכך היא ברורה, המוח נשאר ערני לאיומים מבחוץ, כי אין לדעת מתי יגיע טורף לתקוף אותנו. "מבחינה הישרדותית, זה רק הגיוני שנשאיר חצי מהמוח שלנו ערני נגד איומים חיצוניים", אומר אחד החוקרים לוייס.
אז, למרות שלא להצליח להירדם זה אחד הדברים הכי מתסכלים בעולם, לפחות תתנחמו בזה שהגוף שלכם עובד כמו שצריך. חוץ מזה, אם תבוא האפוקליפסה או שתתקעו על אי בודד, לפחות עכשיו אתם יודעים שתוכלו לשרוד את זה.
עוד ב-mako בריאות:
>> זהירות מי פה: האם זה יכול להזיק לבריאות השיניים?
>> על הברזלים: גשר בשיניים לא מבטיח שהן ישארו ישרות לנצח
>> כל המצות האלה עושות לכם עצירות? כך תתמודדו
...