מחקר חדש שפורסם בכתב העת הרפואי Journal of Nutrition חושף המלצות תזונתיות שיכולות לעזור לכם לשמור על הבריאות לאורך זמן, גם אחרי גיל 50.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
צוות חוקרים מאוניברסיטת טאפטס במסצ'וסטס בדק כיצד צריכה של תפריט המכיל בעיקר דגנים מלאים, מול תפריט המכיל דגנים מעובדים (לא מלאים) יכולה להשפיע על חמישה גורמי סיכון למחלות לב:
- היקף מותניים
- לחץ דם
- רמת סוכר בדם
- טריגליצרידים
- וכולסטרול מסוג HDL (הכולסטרול "הטוב").
הם נעזרו במידע שנאסף במהלך מחקר אחר שהתחיל בשנות ה-70 ונמשך כ-18 שנה, כדי לבחון את השפעת גורמי הסיכון בטווח הארוך. המחקר כלל 3,100 משתתפים, רובם היו בממוצע באמצע שנות ה-50 לחייהם בתחילת איסוף המידע. החוקרים השוו שינויים בגורמי הסיכון במשך תקופות של ארבע שנים. משתתפים חולקו לקטגוריות שונות בהתאם לכמות הדגנים המלאים שצרכו; מחצי מנה ביום לשלוש מנות ויותר ביום.
הם מצאו כי אלו שצרכו לפחות שלוש מנות של דגנים מלאים ביום הראו עליות מתונות ביותר בהיקף מותניים, לחץ דם ורמת סוכר בדם במהלך כל תקופת המחקר, בהשוואה לאנשים שצרכו פחות דגנים מלאים, שראו עליות משמעותיות יותר במדדים הללו. הדגנים המלאים שנצרכו במהלך המחקר היו בעיקר לחם מדגנים מלאים, שיבולת שועל ואורז מלא.
עוד ב-mako בריאות:
>> יש מצב שאתם סובלים מצליאק, אבל לא מודעים לכך
>> תרופות סבתא לחיזוק השיער: כל האופציות במטבח
>> סיבה לדאגה? התגלה זן נוסף של נגיף הקורונה
תוצאות המחקר הראו בנוסף כי כל ארבע שנים היקף המותניים עלה בממוצע ב-2.5 ס"מ אצל אנשים שצרכו פחות דגנים מלאים – ורק בכס"מ אחד אצל אלו שצרכו יותר דגנים מלאים.
"הממצאים שלנו מראים שצריכת דגנים מלאים כחלק מתזונה בריאה מביאה ליתרונות בריאותיים שהם מעבר לשמירה על המשקל בגיל מבוגר", ציינה אחת החוקרות במחקר. "למעשה, מידע זה מציע כי אנשים שצורכים יותר דגנים מלאים מסוגלים לשמור על רמת הסוכר בדם ולחץ הדם מאוזנות לאורך זמן בצורה טובה יותר". חשוב להדגיש כי גורמים אלו משפיעים באופן משמעותי על הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם, שעלולות להוביל לסיבוכים רפואיים קשים ולמוות בטרם עת.