אם תהיתן מדוע לפני המחזור אתן לא מפסיקות לפתוח את המקרר וארונות המטבח ולרוקן לפה כל פחמימה שנקרית בדרככן, אתן יכולות לנער מעליכן את פירורי האשמה: זה לא אתן, זוהי הפרשת הסרוטונין שלכן.מחקר שפורסם בכתב העת Annals of Endocrinology מצא כי בימים הקודמים למחזור, נשים אוכלות כ-500 קלוריות נוספות ליום. הקלוריות הללו לרוב לא מגיעות ממזונות כמו פירות או ירקות אלא מתשוקה גדולה לפחמימות, כמו ארוחת שחיתות של פסטה מוקרמת, עוגה חמה עם שוקולד ועוד חסכים קולינריים.
הצורך בפחמימות מגיע מתנודות ובעיקר ירידה ברמות הסרוטונין, שמתרחשת לפני הווסת, ומובילה לשינויים במצב הרוח. פחמימות ידועות כמסייעות להפרשת הסרוטונין במוח, כך שנשים משתוקקות להן כשהן נמצאות במצב רוח ירוד. החוקרים מסבירים שייתכן כי הסיבה היא בשינויים ברמות ההורמונים בשחלות במהלך המחזור החודשי. בשלב שבין הביוץ לדימום, כשרמות האסטרוגן והפרוגסטרון עולות, הצורך במזון עולה ובעיקר תשוקה למאכלים מתוקים.
קבוצת הנשים שהייתה במעקב במחקר הנוכחי העלתה בממוצע 300 גרם ליום בתקופה שלפני המחזור החודשי. לעומת זאת בשלב הזקיקים, ביום הראשון של הוסת, כשרמת האסטרוגן בלבד עולה, ניכרת ירידה בצריכת מזון. במילים אחרות, המחקר מוכיח כי כשנשים נמצאות בתקופה שלפני המחזור, התשוקה שלהן לשוקולד ולדברי מתיקה קשורה פשוט בביולוגיה שלהן, זוהי הדרך הטבעית של הגוף לנסות ולאזן את רמות הסרוטונין.
עוד ב-mako בריאות:
>> בחנו את עצמכם: כמה אתם יודעים על הפין?
>> למה כפיפות בטן לא באמת יעצבו לכם ריבועים?
>> לא תאמינו מה יכול לגרום לאנשים להתאהב בכם
"חלק מהתופעות של התסמונת הקדם וסתית, הן התיאבון המוגבר, תחושת המלאות בבטן, צבירת נוזלים ולכן נשים גם עולות במשקל, לא רק בגלל שהן אוכלות יותר אלא בשל צבירת הנוזלים בגוף" אומר ד"ר משה רויבורט, רופא נשים ומנהל המרכז לבריאות האישה בהדר יוסף של מכבי שירותי בריאות; "תופעות אחרות הן מתח, עצבנות, בחילות, כאבי בטן, חרדות, עצבנות, וכדי להרגיע את התחושות הללו, יש צורך בלתי פוסק לאכול משהו מתוק. מדובר בתופעות ידועות סביב הימים שלפני המחזור. עד כה הניחו שהירידה ברמות הפרוגסטרון היא זו שגורמת לתופעות הללו, ושהסרוטונין קשור יותר לסימפטומים הנפשיים. כעת מבינים שהסרוטונין קשור גם לצורך המוגבר במתוק, ועם זאת אכילה מוגברת היא חלק מהתגובה למצב הנפשי".