נכון להיום, אנשים הולכים "לאסוף את המרשם" ל-MDMA, החומר הפעיל באקסטזי, מאיזו פינת רחוב חשוכה ומפוקפקת. אבל חוקרים כבר מתחילים להריץ ניסויים שמטרתם להפוך את סם המסיבות הזה לתרופה של ממש תוך 5 שנים.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
כמובן שלסמי מסיבות כמו זה יש סכנות וההשפעות השליליות של הכימיקל הזה וביניהן, נזק למערכת העצבים המרכזית, הפרעות בקצב הלב ועליית לחץ הדם, פגיעה בכליות וקרישיות יתר של הדם. אך עם זאת, המחקר בנושא ההפעות השליליות אינו חד משמעי לכאן או לכאן, וכמו הטיפול בקנאביס, כנראה שגם ל-MDMA (מכונה גם MD) יש יתרונות בריאותיים משמעותיים.
בניסויים שנעשו בטיפולים פסיכותרפיים על מתנדבים, נמצא כי הסם יכול להקל על חרדה חברתית, פוסט טראומה ואפילו נמצא כיעיל בקרב חולים סופניים. הסיבה לתועלת הרפואית שלו נובעת מכך שהסם גורם לשחרור פרץ אדיר של סרוטונין, חומר שאחראי על השליטה במצב הרוח שלנו. חוץ מלייצר את הצורך הבלתי נשלט לרקוד, הוא גם מגביר את תחושת הפתיחות והאהבה שלנו לעצמנו ולאחרים.
עוד ב-mako בריאות:
>> לא רק לג'ינג'ים: ממה עשויים הנמשים שלכם?
>> בוטוקס בסינית: הפתרונות הטבעיים שיעלימו את הקמטים
>> מתים מרעב? 6 ארוחות הבוקר שישביעו אתכם
במחקר אחד שנעשה בלוס אנג'לס, החוקרים הצליחו לצמצם את החרדה החברתית של אוטיסטים שהשתתפו בניסוי, ובקנדה הצליחו החוקרים להפחית את תסמיני הפוסט טראומה של הסובלים מכך. בנוסף, בניסוי שנערך בקליפורניה נמצא כי אנשים החולים במחלות סופניות ונמצאים על סף מוות הצליחו לחוש פחות יאוש בעזרת השימוש ב-MD.
הניסויים הקליניים בסם נמצאים בשלב מתקדם, בו נבדקת היעילות אל מול הבטיחות בשימוש בו. החוקרים מלאים תקווה שעבודתם תצליח להפוך את הסם הלא חוקי הזה לתרופה במרשם לכל דבר. המטרה הבאה שלהם היא קבלת אישור מנהל המזון והתרופות האמריקני עד שנת 2021, כנראה שתצרכו לחכות עם מסיבות הטבע עד אז.
(מקור)