גידול זקן כבר מזמן הפך למגיפה, למרות שהדיבור הוא שהטרנד הזה גוסס. בינתיים עד שהוא סוף סוף יעלם מעולמנו ויהיה אפשר להרגיש שוב את פני הגברים החלקות ולהיזכר שהם נראים בני 12 בלי הזקן, יש עוד תעלומה אחת שאנחנו מוכרחים לפתור - למה לגברים לא ג'ינג'ים יש זקן ג'ינג'י, האם זה קסם או הכרח המציאות?
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
תופתעו לגלות שלא מדובר בקסם, והם גם לא צובעים את שערות הזקן בסוד כשאף אחד לא מסתכל, מדובר בסך הכל בביטוי שונה של גנים שקובעים את צבע השיער באזורים שונים בגוף. צבע השיער שלנו נקבע על ידי מספר גנים, בעוד שבשערות הראש שלנו מתבטא גן מסוים, בזקן לעיתים יש ביטוי של גן אחר.
"הגנים שקובעים את צבע השיער הם 'תכונות תורשתיות דומיננטיות לא שלמות'. המשמעות היא שאין גן אחד שהוא יותר דומיננטי מהאחר, וכולם משפיעים אחד על השני", אומרת פטרה הק-בלום, מומחית לגנטיקה במרכז ההולנדי לגנטיקה, למאדרבורד. "באופן כללי, אנשים יורשים את צבע השיער שלהם לא רק מהוריהם אלא גם מאבות אבותיהם, לכן זה מאוד אפשרי שלאחד מבני המשפחה הרחוקים היה שיער ג'ינג'י ושילוב מסוים של גנים גרם לו להופיע שוב".
* פענוח בדיקות דם: כך תפענחו את הבדיקות שלכם בעצמכם
אבל למה דווקא בזקן? על אף שהגן הג'ינג'י הוא גן רצסיבי, כלומר שזקוקים לשני עותקים ממנו על מנת להיות ג'ינג'ים, מחקר גילה לאחרונה כי קיימת מוטציה מסוימת של הגן הג'ינג'י שיכולה להמיר שיער כהה לג'ינג'י, גם אם יש לך רק עותק אחד שלו. ההמרה הזאת לא משפיעה על כל השיער, אלא מתבטאת רק במקומות מסויימים, כמו בזקן או בחלקים ממנו.
אז גם אם ההורים שלכם לא ג'ינג'ים בכלל, עדיין יש מצב שיהיה לכם קצת ג'ינג'י בזקן. אין לכם מה לעשות עם זה חוץ מליהנות מהזקן האדמוני הססגוני שלכם וללבוש אותו בגאווה.