לכל אחד מאתנו הרגלי אכילה שאימצנו והתרגלנו אליהם במשך שנים. אנשים מסוימים רגילים לוותר על ארוחת הבוקר, אחרים לא יכולים להתחיל את היום בלעדיה. אנשים מסוימים חייבים לאכול את ארוחת הערב שלהם כבר בשבע בערב, ואילו אחרים מעדיפים לאכול רגע לפני השינה. כל אחד מאמין שהדרך שלו היא הטובה ביותר, אבל מבחינת המומחים, זה לא המצב. הרגלים מסוימים הוכחו בעבר כמזיקים יותר ופחות – וכעת מחקר חדש חושף את ההשפעות ההרסניות שיכולות להיות להרגלי אכילה לכאורה "תמימים". לפי מסקנותיהם, נראה שאם אתם מדלגים על ארוחת הבוקר ו/או אוכלים ארוחת ערב מאוחרת – אתם נמצאים בסיכון גבוה למוות כתוצאה מהתקף לב.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
חוקרים מאוניברסיטת סאו פאולו בברזיל עקבו אחר 113 אנשים שסבלו מהתקף לב. הם מצאו ש-57 אחוז מתוכם דילגו על ארוחת הבוקר לפחות שלוש פעמים בשבוע, 51 אחוז מהם אכלו ארוחת ערב מאוחרת שלוש פעמים בשבוע ו-41 אחוז מהם גם ויתרו על ארוחת הבוקר וגם אכלו ארוחת ערב מאוחרת. נוסף לכך, מצאו החוקרים כי אנשים שלרוב ויתרו על ארוחת הבוקר ולעתים קרובות אכלו ארוחת ערב מאוחרת פחות משעתיים לפני השינה – היו בסיכון נמוך יותר לשרוד התקף לב. הממצאים מוכיחים שהאמרה המיוחסת לרמב"ם: "בבוקר אכול כמו מלך, בצהריים כמו נסיך, ובערב כמו אביון", ככל הנראה נכונה.
סיכון גבוה פי 5 למוות כתוצאה מהתקף לב
מומחים מאמינים כי הרגלי אכילה המאופיינים באכילה "כבדה" יותר בשעות המוקדמות יותר של היום ואכילה קלילה יותר בהמשך היום – נותנים לגוף יותר זמן לשרוף קלוריות ומובילים לאיזון הורמונלי טוב יותר. החוקרים גילו שאנשים שנטו לפספס את ארוחת הבוקר ולאכול ארוחת ערב פחות משעתיים לפני השינה היו בסיכון גבוה יותר פי 4-5 למות תוך חודש לאחר שסבלו מהתקף לב, או שסבלו מהתקף לב נוסף תוך זמן קצר מהראשון.
עוד ב-mako בריאות:
>> להתרחק: זה המאכל שעושה לכם שחורים בפנים
>> חושבים תמיד על הגרוע מכל? אולי זאת הסיבה
ד"ר מרקוס מיניקוצ'י, החוקר שהוביל את המחקר, מסביר כי "תזונה היא דרך לא יקרה באופן יחסי לשפר את הפרוגנוזה". הוא ממליץ על הפסקה של לפחות שעתיים (אך עדיף יותר) בין ארוחת הערב לשעת השינה. "ארוחת בוקר טובה לרוב מכילה מוצרים חלביים, כמו חלב דל שומן, יוגורט או גבינה; פחמימה (לחם מחיטה מלאה, לחמנייה או דגנים) ופירות מלאים. היא צריכה להוות בין 15 ל-35 אחוז מכמות הקלוריות היומית", הוסיף ד"ר מיניקוצ'י.
אחת הסיבות שאנשים שמדלגים על ארוחת הבוקר ואוכלים ארוחת ערב מאוחרת נמצאים בסיכון גבוה יותר למות מהתקף לב – היא שלרוב מדובר באנשים בעלי הרגלים לא בריאים נוספים, כמו עישון וכמות מועטה של פעילות גופנית. "אנשים שעובדים עד שעות מאוחרות עלולים להיות בסיכון גבוה יותר כיוון שהם אוכלים ארוחת ערב מאוחרת ומתעוררים שבעים בבוקר", הסביר ד"ר מיניקוצ'י.