אנחנו לא צריכים עוד סיבה לאכול תותים, אבל אם במקרה חיפשתם אחת, מחקר חדש מספק סיבה בריאותית טובה במיוחד לאכול עוד מהפרי המתוק והפופולרי.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
ידוע כי תותים הם פרי מזין במיוחד שמכיל המון נוגדי חמצון המפחיתים סיכון למגוון רחב של מחלות כרוניות. נוסף על כך, תותים מכילים ויטמינים ומינרלים, כמו ויטמין C, חומצה פולית ואשלגן. הם גם מכילים לא מעט סיבים תזונתיים וידועים בכך שלא גורמים לעלייה חדה ברמת הסוכר בדם ולכן מתאימים גם לחולי סוכרת. מחקרי עבר הראו כי צריכת תותים קשורה לסיכון מופחת של כ-30 אחוזים להתקף לב. כעת מחקר חדש חושף יתרון נוסף שקשור למערכת הלב וכלי הדם.
המחקר נעשה על ידי צוות חוקרים מהמכון לבריאות ובטיחות במזון של המכון הטכנולוגי במדינת אילינוי. ותוצאותיו פורסמו לאחרונה בכתב העת המדעי Foods. במהלך המחקר, ניסו החוקרים לבדוק האם תותים יכולים לסייע לתפקוד טוב יותר של האנדותל, רקמת תאים שמרפדת את פנים כלי הדם וחשובה לתפקודם. במחקר השתתפו מבוגרים הסובלים מהשמנת יתר ומהשמנת-יתר חולנית, שגם ערכי הכולסטרול שלהם בדם הם גבוהים ברמה מתונה. המשתתפים התבקשו לשתות משקה המכיל 25 גרם אבקת תותים בהקפאה יבשה - או משקה דומה ללא אבקת התותים (קבוצת ביקורת), במשך ארבעה שבועות. לאחר מכן עברו עוד ארבעה שבועות של ביקורת שבהן שתי הקבוצות לא צרכו משקה תותים ועברו בדיקות שונות.
25 גרם של אבקת תותים משתווה לכ-250 גרם של תותים טריים (או 1.75 כוסות). תהליך ההקפאה היבשה הוא הטוב ביותר לשימור הערכים התזונתיים בהשוואה לסוגי הקפאה אחרים, לפי החוקרים. התוצאות הראו כי צריכת אבקת תותים מדי יום במשך ארבעה שבועות מובילה לשיפור בתפקוד האנדותל - תוצאה שנצפתה רק כשעה לאחר שהמשקה נצרך. נוסף על כך, לחץ דם סיסטולי פחת בקרב המשתתפים כשעתיים לאחר ששתו את המשקה ותוצאה זו נשארה עקבית גם ארבעה שבועות לאחר מכן.
עוד ב-mako בריאות:
>> יש מצב שאתם סובלים מצליאק, אבל לא מודעים לכך
>> תרופות סבתא לחיזוק השיער: כל האופציות במטבח
>> סיבה לדאגה? התגלה זן נוסף של נגיף הקורונה
עם זאת, מבחינת מדדים נוספים לבריאות הלב, כמו כולסטרול מסוג LDL, לחץ דם דיאסטולי ודלקת - לא נצפה פער משמעותי בין הקבוצה שצרכה את משקה התותים ובין קבוצת הפלצבו. "מחקר זה מאשר שצריכה יומיומית של תותים היא מצוינת לבריאות הלב, בכך שהיא מסייעת לשיפור לחץ הדם ותפקוד כלי הדם", ציינה ג'יימי ג'ונסון, דיאטנית קלינית, שלא השתתפה במחקר.
חשוב להדגיש כי ישנם גורמי סיכון רבים למחלות לב וכלי דם שכוללים גם נטייה גנטית וגם אורח חיים, כולל היעדר פעילות גופנית ותזונה לקויה. כך שגם אם מקפידים לצרוך תותים, חשוב לשים לב גם לגורמי הסיכון הנוספים. אך אין ספק ששילוב תותים בתזונה היומית כחלק מאורח חיים בריא ופעיל, במיוחד אם אתם בקבוצת סיכון - יכול לתרום לא מעט.