יותר ויותר מחקרים בשנים האחרונות חושפים את היתרונות הבריאותיים של הקפה. מעבר להיותו המשקה המועדף על המוני אנשים בבוקר, נראה שקפה יכול להשפיע על הגוף שלנו גם בדרכים אחרות.
לאחרונה פורסמה מטא-אנליזה של 127 מחקרים שחשפה כי אנשים ששותים בין שתיים לארבע כוסות קפה ביום (כל כוס כ-237 מ"ל), נהנים מהטבות בריאותיות שונות. המטא-אנליזה פורסמה בכתב העת Annual Review of Nutrition וחשפה כי צריכת קפה בכמות הזו מפחיתה סיכון לסרטן ב-20 אחוז, מפחיתה סיכון לסוכרת סוג 2 ב-30 אחוז, מפחיתה סיכון לפרקינסון ב-30 אחוז ומפחיתה סיכון למחלת לב ב-5 אחוזים.
אולם, ראוי לציין שכמעט כל המחקרים שנותחו בדקו צרכני קפה מול אנשים שאינם שותים קפה – מבלי לבדוק איך הצרכנים שותים את הקפה שלהם. ייתכן מאוד שחלק מן הצרכנים צורכים קפה עם הרבה חלב או הרבה סוכר – ולפיכך ראוי להסיק מזה שהפוטנציאל של הקפה עשוי להיות אף גדול יותר בהפחתת מחלות מסוימות.
אם אתם נוהגים להמתיק את הקפה שלכם עם סוכר, או צורכים חלב מן הצומח (שמכיל בתוכו סוכר), או שותים קפה בטעמים (שמכיל ממתיקים מלאכותיים) – אתם עלולים "להרוס" את היתרונות הבריאותיים של הקפה.
עוד ב-mako בריאות:
>> מצמצמים בפחמימות? 8 טעויות שאתם עושים
>> הטריק הפשוט שיעלים לך את הצלוליט
>> מרפדים את האסלה? כדאי שתקראו את זה קודם
אבל החדשות הטובות הן שגם אם אתם מוסיפים סוכר לקפה שלכם, אתם עדיין מפחיתים את הסיכון שלכם לסרטן ולפרקינסון. אם תחליפו את הסוכר בתחליפים בריאים יותר, אתם כבר תהיו בדרך להפוך את הקפה שלכם לסופר-פוד.
נכון שהרעיון לשנות את הקפה שלכם נשמע בהתחלה קשה מאוד לביצוע (כי אף אחד לא אוהבת שנוגעים לו בקפה האהוב), אבל למעשה זה לגמרי אפשרי. הסוד הוא להכניס שינויים קטנים בהדרגה, כך שתתרגלו אליהם עם הזמן ולא תרגישו בהבדל משמעותי באופן מיידי. כך שאם אתם רגילים לשתות קפה עם שתי כפיות סוכר, הפחיתו לכפית וחצי והמשיכו להפחית בהדרגה
אם תצליחו להגיע בסוף לכמות מינימלית של סוכר או טוב יותר – ללא סוכר או עם סטיביה, זה יהפוך את הקפה שלכם ליותר בריא ומזין. חשוב לציין שצריכה מוגזמת של קפה אינה מומלצת ושאם תצרכו יותר מהכמות המומלצת, היתרונות הבריאותיים יפחתו.