מחקר חדש חושף אמת מפתיעה על תהליך בחירת בן/בת הזוג: מתברר שבאופן בלתי מודע אנחנו בוחרים באנשים עם תוחלת חיים דומה לשלנו, שיחלקו איתנו את שארית חיינו. בעולם הסלבריטאים יש לא מעט דוגמאות מובהקות לזוגות בעלי תוחלת חיים דומה. כמו השחקן האגדי קירק דאגלס בן ה-102 שנשוי באושר מזה 65 שנה (!) לאן בוידנס בת ה-99. ומלכת אנגליה, אליזבת' (92) שנשואה לנסיך פיליפ בן ה-97. 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

הממצאים פורסמו בכתב העת המדעי Heredity, לפיהם אנשים בוחרים בבני זוג איתם הם חולקים רמת סיכון דומה למחלות כמו לחץ דם גבוה ומחלות לב. מומחים מאוניברסיטת אדינבורו שביצעו את המחקר טוענים כי ממצאיהם יכולים לעזור להסביר מדוע זוגות שנמצאים במערכת יחסים ארוכת טווח לעתים קרובות סובלים בהמשך חייהם מאותן מחלות ולפיכך בעלי תוחלת חיים דומה.

במהלך המחקר, החוקרים בחנו מידע שנאסף בעבר מתוך מחקר רחב היקף הקשור לגנים, אורח חיים ובריאות, בו השתתפו יותר מחצי מיליון אנשים. צוות המדענים הסתכל על מידע שנלקח מהורים של זוגות ומצא שגם מחותנים חולקים גורמי סיכון גנטיים למחלות ולפיכך גם הם בעלי תוחלת חיים דומה.

View this post on Instagram

A post shared by Her Majesty (@queenelizabeth) on


בוחרים בבני זוג עם אורח חיים דומה

ואם אתם תוהים אם מדובר רק בכמה צירופי מקרים, החוקרים דאגו לשלול את זה. לטענתם, הדמיון בתוחלת החיים שנצפה במחקרם הוא הרבה יותר משמעותי ממה שניתן לצפות מצירוף מקרים. בהתחשב בכך שגורם סיכון גנטי הוא לא משהו בולט לעין ובהתאם לכך שזה נעשה באופן לא מודע, החוקרים משערים כי מה שעוזר לנו למצוא בן זוג עם תוחלת חיים דומה הוא שאנחנו בוחרים פרטנר עם אורח חיים דומה לשלנו. ואורח חיים יכול במידה רבה להשפיע על הסיכון למחלות. כלומר, אם אתם בוחרים בבן זוג מעשן כי גם אתם מעשנים או בבן זוג שמקפיד על תזונה נכונה כי זה חשוב לכם – אתם ככל הנראה תהיו בעלי תוחלת חיים דומה או תחלו במחלות דומות בהמשך חייכם.

 

View this post on Instagram

A post shared by Her Majesty (@queenelizabeth) on


עוד ב-mako בריאות:
>> מדהים: עשתה דבר אחד ונשירת השיער פסקה
>> בדקנו והופתענו: מה בריא יותר, מיונז או חמאה?
>> אחת ולתמיד: האם מזיק לישון עם שיער רטוב?

חשוב לציין שממצאי החוקרים לא בהכרח אומרים שאנו עושים את הבחירה הזו מבעוד מועד. אלא שכאשר זוג נמצא ביחד זמן רב, בני הזוג נעשים דומים אחד לשני ואורח החיים שלהם נעשה דומה יותר אחד לשני. "היפותזה זו אינה משערת שבני הזוג היו דומים כשהם נפגשו, אולי אחד מבני הזוג היה ספורטיבי יותר והשני פחות. אך לאט לאט, עם הזמן, הספורטיבי יותר מפסיק לעשות הרבה ספורט או שהשני עושה יותר פעילות גופנית וכך אורח החיים שלהם נעשה דומה. ואולי הם גם אוכלים את אותן ארוחות במשך 40 שנה וזה גורם לדמיון בתוחלת חייהם", כתבו החוקרים.

עם זאת, ציינו החוקרים שנדרשים מחקרים נוספים ומעמיקים יותר, כאלה שיעקבו אחר זוגות מהרגע שהם נפגשו ועד לשלבים מאוחרים יותר, כשהם מפתחים מחלות – כדי לדעת בדיוק אילו תכונות משפיעות על תוחלת החיים.