לא צריך להיות בשלן גדול כדי לדעת שאם אנחנו לא מתכננים לאכול את הקליפה של הפרי או הירק, אין צורך לנקות אותה. או כך, לפחות, חשבנו עד היום. אבל מתברר שישנם פירות וירקות מסוימים, שקליפתם עשויה להכיל חיידקים מחוללי מחלות. והם בהחלט יכולים לעבור לפנים הפרי או הירק – אם השתמשתם באותה סכין ואם לא שטפתם את הקליפה לפני החיתוך.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
1 מכל 5 קליפות אבוקדו – מזוהמת בליסטריה
מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) פרסם לאחרונה הצהרה שמזהירה את הציבור מפני קליפת האבוקדו. ומכיוון שאנחנו מאוד אוהבים אבוקדו (בכל זאת, הוא סופר פוד בריא מאוד), ביררנו בדיוק מה עלינו לעשות כדי לאכול אותו בלי חלילה לחטוף הרעלת קיבה.
ה-FDA פרסם כי בדיקות שנעשו לפי דגימות מאבוקדו שונים, הראו כי ב-1 מכל 5 קליפות אבוקדו נמצא חיידק מסוג ליסטריה מונוציטוגנס. מידע זה נאסף מבדיקות שנעשו במהלך השנים 2014-2016, במהלכן נבדקו 361 קליפות אבוקדו. 64 מהן, או 17.7 אחוזים מכלל הקליפות שנבדקו – נמצא חיידק זה. לפי ה-FDA, האופן שבו אנשים רבים אוכלים אבוקדו – מוציאים בכפית את החלק הפנימי לפני שזורקים את הקליפה – מסייע למעשה להפחית את הסיכון להרעלת מזון.
עוד ב-mako בריאות:
>> 5 דברים שאסורים לכם לעשות אחרי סקס
>> כך תדעו תוך דקה אם אתם בסיכון למוות בטרם עת
>> הבדיקה הפשוטה שתחשוף אם האדם שמולכם פסיכופת
מחלת ה-ליסטריוזיס, הנגרמת על ידי חיידק הליסטריה, מאופיינת בחום גבוה, כאבי ראש חזקים, נוקשות, בחילות, כאבי בטן ושלשולים. אצל נשים בהיריון, הזיהום אף עלול לגרום להפלה או ללידת מת. לפי המכונים לבקרת מחלות ומניעתן, כ-1,600 אנשים לוקים בליסטריוזיס בארה"ב מדי שנה, מתוכם כ-260 מתים. נשים בהיריון, ילודים, מבוגרים מעל גיל 65 ואנשים עם מערכת חיסונית חלשה נמצאים בסיכון הגבוה ביותר ללקות במחלה זו.
ווליאם הולמן, מרצה לאקולוגיה אנושית באוניברסיטת ראגרס, מסביר ל-USA TODAY שככל הנראה מעט מאוד חיידקי ליסטריה יצליחו לעבור מבעד לסכין שחתכה קליפת אבוקדו אל תוך הפרי, אבל שעל כל מקרה – מדובר בהמלצה טובה של ה-FDA. במילים אחרות, מדובר בסיכון נמוך, אך כששוטפים את קליפת האבוקדו לפני החיתוך – הסיכון פוחת משמעותית ושואף לאפס, שזה תמיד עדיף.