האם בשנים הקרובות נראה ירידה משמעותית במספר הנשים בעולם? מחקר חדש צופה כי תרחיש זה עלול להיות אפשרי, במדינות מסוימות בעולם.
מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת BMJ Global Health על ידי צוות מדענים בינלאומי מארה"ב, סינגפור, הודו וערב הסעודית חושף תחזית קשה שעשויה להתממש בעשר השנים הקרובות.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
הפלות יזומות בשל מין העובר, כלומר הפלות מלאכותיות המתבצעות לאחר שנודע להורים כי העובר הוא ממין נקבה נעשות כבר שנים רבות במדינות שונות בעולם. משערים כי מאז שנות ה-70, הפלות יזומות על בסיס מין העובר במדינות כמו סין, הודו ומדינות נוספות – הובילו ל"היעלמותן" של בין 23 ל-45 מיליון נשים בעולם.
חוקרים ניסו לבדוק כיצד מדיניות זו של העדפת עוברים זכריים והפלה יזומה של עוברים נקביים יכולה להשפיע על אוכלוסיית הנשים במדינות שבהן נהוג לבצע הפלות מסוג זה. הם מצאו כי עד 2030, 12 מדינות יסבלו מעיוות משמעותי ביחס שבין נשים לגברים באוכלוסייה ו"יאבדו" לא פחות מ-4.7 מיליון לידות של נקבות. במהלך המחקר נעשה שימוש במודל המתבסס על תיעוד של 3.26 מיליארד לידות מ-204 מדינות. החוקרים זיהו ראיות מוצקות לעיוות משמעותי ביחס שבין נשים לגברים ב-12 מדינות. נוסף על כך, נמצאו 17 מדינות נוספות שבהן קיים סיכון לחוסר איזון משמעותי ביחס בין נשים לגברים באוכלוסייה.
עד 2100, החוקרים משערים כי מדינות אלו יאבדו כ-5.7 מיליון נשים - הפחתה מהירה יותר במספר הנשים בהשוואה לתחזיות קודמות. עיוות זה ביחס שבין נשים לגברים עלול להוביל להשלכות קשות הן מבחינה תרבותית והן מבחינה חברתית. במדינות שבהן מדיניות זו חזקה כבר שנים, ניתן לראות את ההשלכות כבר עכשיו. בסין ובהודו מספר הגברים באוכלוסייה עלה על מספר הנשים בכ-70 מיליון, מה שהוביל לעלייה חדה בבדידות, עלייה באלימות, בסחר בנשים ובזנות.
עוד ב-mako בריאות:
>> יש מצב שאתם סובלים מצליאק, אבל לא מודעים לכך
>> תרופות סבתא לחיזוק השיער: כל האופציות במטבח
>> סיבה לדאגה? התגלה זן נוסף של נגיף הקורונה
צוות החוקרים מציין כי נדרשת עבודה רבה כדי לאזן את המספרים. במיוחד במדינות כמו סין, הודו, אלבניה, ארמניה, וייטנאם ואזרבייג'ן שבהן כדאי לפעול במהירות המרבית, בעיקר כי פעולות לתיקון המצב במדינות אלו יכולות ליצור תקדים עבור מדינות נוספות. אם חוסר האיזון ביחס שבין נשים לגברים יחמיר במדינות נוספות שבהן קיימת העדפה לזכרים – כמו ניגריה, מצרים, פקיסטן ואפגניסטן – החוקרים סבורים כי העולם יאבד עוד 22 מיליון נשים עד 2100.
הפלות מלאכותיות מעניקות לנשים את חופש הבחירה והיכולת להחליט על גופן, בריאותן ועתידן. אך נורמות חברתיות במדינות שונות יכולות להשפיע על ההחלטה. אפליה מינית היא עדיין בעיה קשה בכל העולם, במיוחד בתרבויות שבהן רק גברים מורשים לעבוד ולפיכך גורל המשפחה תלוי בהם. במדינות מסוימות נשים לא מורשות לעבוד, גם לא להחזיק בנכסים ובמקומות רבים נדרשת נדוניה (תשלום הניתן על ידי הורי הכלה לחתן). כל אלה מובילים להפלות יזומות על בסיס מין העובר ואף לרצח של תינוקות נקביים מיד לאחר הלידה.
החדשות הטובות הן שב-12 המדינות שבהן כבר קיים חוסר איזון מהותי בין כמות הנשים והגברים באוכלוסייה נצפית מגמת שיפור, במיוחד בהודו ובסין, שם מצליחים בשנים האחרונות לאתר כ-95 אחוזים מהלידות הנעדרות.