מחקר חדש מצא קשר בין אטרקטיביות גופנית לתפקוד מערכת החיסון, ושתכונות הקשורות באופן מסורתי לאטרקטיביות, כמו פנים סימטריות ועיניים בהירות, עשויות להיות סימנים לכך שהגוף עמיד יותר מול זיהומים.
ההשפעות של היופי הן משהו שמסקרן מדענים אלפי שנים. האם הסטנדרטים החברתיים בנוגע לאטרקטיביות מושפעים בדרך כלשהי מנסיבות של הישרדות וברירה טבעית, או שיופי הוא באמת בעיני המתבונן. המחקר הנוכחי מציע שתווי פנים הנחשבים למושכים יכולים להוות סימן לבריאות טובה, מה שמרמז שהמשיכה שלנו אליהם עשויה להועיל להישרדות הצאצאים שלנו.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
החוקרים גייסו 79 נשים ו-80 גברים באוניברסיטת טקסס, כל המשתתפים צולמו מהצוואר ומעלה עם הבעת פנים נייטרלית וללא איפור. לאחר מכן, 492 מתנדבים התבקשו לדרג את אטרקטיביות הפנים של המשתתפים על סמך התמונות שצולמו. החוקרים השוו את הדירוגים לתוצאות בדיקות הדם שנלקחו מכלל המצולמים.
הגברים והנשים נבדקו מראש כדי לוודא שאין להם היסטוריה של מחלת נפש או דיכאון כרוני, אינם סובלים מהשמנת יתר, לא משתמשים באמצעי מניעה הורמונליים ולא משתמשים בתרופות סטרואידיות ואנטי דלקתיות. המשתתפים נמנעו מפעילות גופנית וצריכת אלכוהול במשך יומיים כולל צום בבוקר הצילומים.
הגברים והנשים שדורגו גבוה נמצאו עם שיעורים גבוהים יותר של פגוציטוזיס, התהליך שבו תאי דם לבנים ספציפיים בולעים חלקיקים זרים. הפגוציטים ממלאים תפקיד מרכזי בחסינות מולדת על ידי חיסול חיידקים, פטריות ותאים ממאירים.
"תכונות כמו עור צלול, עצמות לחיים בולטות, עיניים בהירות ושפתיים אדומות מלאות נחשבו אטרקטיביות לאורך ההיסטוריה האנושית המתועדת", כתבו החוקרים והסבירו, כי קיים מתאם בין האטרקטיביות של אדם לרמת החסינות שלו, מכיוון שבני אדם עשויים להיות מתוכנתים ביולוגית לחפש בן זוג בריא יותר.
"אנשים שיוצאים לבר ומחפשים לדבר עם מישהו מושך, נחשבים לעתים קרובות כאנשים רדודים ואומרים להם, 'זה לא הכל עניין של מראה', אבל הם באמת הולכים לפי האינסטינקטים שלהם כדי למצוא בן זוג איכותי". אמרה סאמר מנגלקוך, שהובילה את המחקר אך ציינה שההתקדמות ברפואה המודרנית פירושה שכעת כבר לא כל כך חשוב לבחור בן זוג עם רמות גבוהות של חסינות טבעית. "זיהומים אינם קטלניים כמו פעם, אז אולי זה בסדר אם אנשים יורידו את הסטנדרטים שלהם ויתחילו לתת הזדמנות לאנשים שהם פחות אטרקטיביים".