לא כל יום אנחנו מגלים שתבלין מוכר ואהוב שנמצא במטבחים של אנשים רבים הוא גם עוזר לדיאטה, אבל כשזה קורה, אנחנו תמיד שמחים לשמוע עוד על זה. כעת נראה שקינמון הוא לא רק תבלין מתקתק שמשפר פלאים מאכלים רבים, אלא גם יכול לשפר את הגזרה שלנו.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
מדענים מצאו כי מרכיב מסוים בתבלין המוכר קינמון עשוי לסייע בשריפת שומן. סינאמאלדהיד, תרכובת אורגנית המצויה בקינמון ולמעשה מקנה לו את הארומה והטעם הייחודיים שלו, היא ככל הנראה האחראית לאפקט המרזה. מחקרים קודמים הראו כי סינאמאלדהיד עוזר להגן על עכברים מפני השמנת-יתר. כעת, חוקרים מאוניברסיטת מישיגן טוענים שסינאמאלדהיד יכול לסייע לתרמוגנזה, תהליך ייצור חום בגוף על ידי שריפת קלוריות. תהליך זה יכול לסייע משמעותית בירידה במשקל, לכן החוקרים הסיקו כי קינמון עשוי להוביל ליתרונות מטבוליים.
ג'ון וו, מרצה בכיר במכון למדעי החיים באוניברסיטת מישיגן והמחבר הראשי של המחקר הכיר את היתרונות של הסינאמאלדהיד, לאור מחקרים קודמים שנעשו בנושא, אך הפעם הוא שאף לבחון לעומק את ההשפעה של תרכובת זו על הגוף. "מדענים גילו כי תרכובת הסינאמאלדהיד משפיע על המטבוליזם", הסביר וו. "אז רצינו לבדוק כיצד זה קורה ואיך זה נראה אצל עכברים מול תאים אנושיים".
וו וצוותו בדקו תאי שומן ממגוון רחב של משתתפים והבחינו בעלייה בהתבטאות של גנים ואנזימים המשפרים את פירוק השומנים במערכת העיכול – לאחר צריכה של סינאמאלדהיד. בהתאם לממצאים ההלו, הסיק וו כי כאשר בני אדם צורכים סינאמאלדהיד (המצוי בקינמון), זה יכול לעזור לעורר תהליך של תרמוגנזה ולשריפת שומן בגוף.
עוד ב-mako בריאות:
>> למה הדיאטה החדשה הזאת שוברת את האינטרנט?
>> כנראה שזמן לא באמת מרפא לב שבור
>> מי בריאה יותר: אשלי גרהאם או ג'יג'י חדיד?
וו מאמין שתוצאות המחקר הן מבטיחות, בייחוד באשר להשפעה הפוטנציאלית שלהן על מגפת ההשמנת-יתר שהופכת לנפוצה ברחבי העולם ומסכנת את בריאותם של רבים. "קינמון הוא חלק מהתזונה שלנו במשך אלפי שנים ואנשים אוהבים את זה. אז אם זה גם יכול לסייע להגן על אנשים מפני השמנת-יתר חולנית, זו עשויה להיות גישה מטבולית קלה יותר לביצוע על ידי מטופלים", אמר וו.
יחד עם זאת, חשוב להדגיש כי נדרשים מחקרים נוספים כדי לבדוק שיתרונות אלו אינם מגיעים עם תופעות לוואי משמעותיות. בנוסף, המחקר הנוכחי בדק את התאוריה על תאים אנושיים בתנאי מעבדה בלבד. אז כרגע לא היינו ממליצים להעמיס קינמון בתזונה שלכם, אלא לחכות למחקרים נוספים ולהמשיך לצרוך אותו במידה רגילה.