כשהבטן שלנו מקרקרת אנחנו הופכים לפקעת עצבים. הדבר נובע מצניחת רמת הגלוקוז שלנו בדם. זה עשוי להקשות עלינו להתרכז, ולפגוע במערכות היחסים שלנו עם הסביבה.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
רמת סוכר נמוכה בדם מעודדת שחרור של הורמוני מתח כמו קורטיזול ואדרנלין. בנוסף משתחרר חומר כימי שנקרא נוירופפטיד Y, שנמצא כגורם להתנהגות אגרסיבית. לכל זה יכולה להיות השפעה על האופן שבו אתם מרגישים כלפי אנשים אחרים, גם כשמדובר באנשים שאתם אוהבים.
במסגרת מחקר מוכר שנעשה בנושא, התבקשו זוגות נשואים לנעוץ מחטים בבובות וודו שייצגו את הפרטנרים שלהם, כדי לשקף את רמת העצבים כלפיהם. לאחר מכן, המשתתפים התמודדו נגד בני הזוג שלהם במשחק, שבו המנצח מורשה לחולל רעשים עוצמתיים באזניות אותן מרכיב המפסיד. החוקרים עקבו אחר רמת הגלוקוז בדמם של המשתתפים לכל אורך הניסוי, ומצאו שאלה עם רמת סוכר נמוכה בדם יצרו רעשים ארוכים יותר, ואף נעצו יותר מחטים בבובות הוודו.
עוד ב-mako בריאות:
>> המדריך להיגיינה מושלמת
>> מכורים לקפאין? יש דבר כזה מנת יתר
>> תשמרי על הלב שלך: כך תזהי אירוע לבבי
שופטים נותנים גזר דין חמור יותר לקראת הפסקת הצהריים
בעוד שלרעב יש בהחלט השפעה על מצב הרוח שלנו, לעתים מייחסים לרעב השפעה מוגזמת מדי. מחקר אחד שעשה המון רעש לפני מספר שנים – מצא ששופטים בבתי משפט הופכים לרחמניים פחות בגזר הדין כאשר הם מתקרבים להפסקת הצהריים שלהם. אולם הממצאים ממחקר זה מעולם לא אוששו שנית, וניתוח חדש שנעשה על המחקר מציע הסבר אלטרנטיבי לכך. אנדראס גלוקנר מאוניברסיטת האגן בגרמניה ניתח את המחקר וטען שגזרי דין יכולים להיות נוקשים יותר לקראת סוף הבוקר מכיוון שהשופטים ממקמים בשעות אלה בלו"ז שלהם תיקים פשוטים יותר כדי שלא יגלשו על זמן הפסקת הצהריים שלהם. "סימולציות מראות שההשפעה הישירה של רעב על מתן גזר דין מוערכת יתר על המידה, לפחות ב-23 אחוזים", אמר גלוקנר.
עד שמחקרים נוספים ינתחו קבלת החלטות בזמן רעב, נמליץ לכם לא לעשות החלטות חשובות בזמן שהבטן מקרקרת.