הגנים שלנו משתנים לפי עונות השנה, כך נמצא במחקר חדש שפורסם החודש. לפי המחקר, במהלך החורף הגוף שלנו מגביר את ביטויי הגנים שקשורים לדלקות, מה שנותן לגוף שלנו את האפשרות להגן על עצמו יותר מפני מחלות כמו שפעת. לעומת זאת, בקיץ הגוף שלנו מבטא בעיקר גנים שקשורים בוויסות רמת הסוכר בגוף, מה שיכול לעזור לנו לשרוף קלוריות בקלות יותר מאשר בחורף.

עוד נמצא במחקר כי רבע מהתכונות וההתנהגויות של הגוף שלנו, דהיינו הגנים שלנו, משתנים לפי העונה. בתוך כך, גם חלק גדול מהמערכת החיסונית שלנו משתנה בהתאם. "לא ציפינו למצוא כל כך הרבה גנים שמשתנים", אומר כריס וואלאס, אחד ממובילי המחקר. "זו תגלית מאוד משמעותית".

תוצאות המחקר
תרשים המציג את תוצאות המחקר
>> עשיתם לייק בפייסבוק?

החוקרים עברו על מידע גנטי של כ-1,000 משתתפים משש מדינות שונות: אוסטרליה, גרמניה, בריטניה, איסלנד, ארה"ב וגמביה שבאפריקה. הם מצאו שבאירופה הייתה עלייה בגנים אנטי דלקתיים בחורף, לעומת אפריקה, שבה כמעט ואין חורף, בה העלייה בגנים הללו היו בחודשים גשומים בהם יש יותר יתושים, בהם גובר הסיכון לחלות במלריה.

כמובן שישי סיבות נוספות שקשורות לתדירות החולי בחורף ולהבדלים בין המחלות הנפוצות של שתי העונות - למשל, הטמפרטורות הנמוכות בחורף, שגורמות לחיידקים להיות יותר עמידים, אך המחקר בהחלט שופך אור על התהליך האבולוציוני שלנו, כפי שאומר וואלאס, "מסתבר שהגוף שלנו מתפתח ומגיב לסכנות הסביבה בהתאם. זו תובנה מאוד חשובה לגבי הגוף שלנו, אולי בעתיד נוכל להשתמש בזה לצורך פיתוחים רפואיים".

(מקור)

>> עוד ב-mako בריאות 
זה לא אתם שמנשנשים בלילה, זה המוח שלכם
מדוכאים ורוצים לנשנש בלי להשמין? הנה אוכל הנחמה הכי בריא שיש
לא מצליחים לישון? יש לנו שיטה בשבילכם