אנשים שמתארים עצמם כ"ציפורי לילה" עלולים להיות בסיכון מוגבר לבריאות לקויה בהשוואה לאנשים שמגדירים את עצמם כ"ציפורי יום". מחקר חדש שנערך בבריטניה עקב אחר 430,000 אנשים בגיל 38-73 במשך שש שנים וחצי ומצא כי "ציפורי לילה" עלולים לסבול יותר מאחרים ממגוון מחלות, כמו סוכרת, בעיות פסיכולוגיות ומחלות עצביות. כמו כן, אותם אנשים עלולים לפתח קושי להסתגלות לעבודה בשעות היום. תוצאות המחקר התפרסמו בכתב העת המדעי Chronobiology International journal.
משתתפי המחקר שערך המכון הלאומי UK Biobank היו צריכים להגדיר את עצמם על סקאלה של "טיפוס בוקר מובהק", "טיפוס בוקר יחסי", "טיפוס ערב יחסי" ועד "טיפוס ערב מובהק". מהתוצאות עולה כי הסיכון של "ציפורי לילה" למות בתוך שש שנים היה גדול ב-10 אחוז בהשוואה לסיכון של אנשי היום. וכן, ציפורי הלילה הראו תוצאות גרועות יותר בפרמטרים נוספים כגון סוכרת, והפרעות פסיכולוגיות, נוירולוגיות והפרעות במערכת העיכול היו שכיחות יותר בקבוצה זו בהשוואה לאנשי הבוקר.
עוד ב-mako בריאות:
>> שתיית מים בשעה הזו עלולה לגרום לעלייה במשקל
>> הנער עם מחלת העור הנדירה בעולם מת בגיל 17
>> אלה המאכלים שממש לא כדאי לאכול בזמן טיסה
לדברי ד"ר מריאנה ירון, מומחית ברפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה במרכז DMC לטיפול בסוכרת ובמכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם ויתר לחץ דם במרכז רפואי ת"א ע"ש סוראסקי: "גנטיקה וסביבה משפיעים במידה שווה על הסיכוי של אנשים להיות טיפוס של יום או טיפוס של לילה אך לא מדובר בגזירה משמים, על חלק מהדברים יש לנו שליטה, דרך אחת לשנות את ההתנהגות היא להבטיח חשיפה לאור מוקדם בבוקר. לנסות לשמור על שעה קבועה של פרישה לשינה ולא לאפשר התמהמהות מיותרת שתגרום לשינה מאוחרת, לאמץ סגנון חיים בריא ולהשלים את המטלות מוקדם ככל שניתן ולא לגרור אותן לערב".