אוהבים תפוחים? יש לנו חדשות טובות עבורכם. מחקר חדש חושף יתרון בריאותי של תפוחים – ואתם רק צריכים לאכול שניים ביום כדי ליהנות מזה.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
חוקרים טוענים כי אכילת שני תפוחים ביום יכולה להפחית את הסיכון להתקף לב או שבץ. המחקר, שנעשה על ידי מדענים מאוניברסיטת רדינג באנגליה, כלל 40 משתתפים שסובלים מכולסטרול מעט גבוה. הם התבקשו לאכול שני תפוחים גדולים ביום במשך שמונה שבועות ולפי התוצאות, נראה שזה שיפר את רמות הכולסטרול "הרע" שלהם בכ-4 אחוזים. השפעה זו יכולה להפחית את הסיכון לשבץ או התקף לב, הנגרמים כתוצאה מחסימה של כלי דם על ידי הצטברות של כולסטרול בתוכם.
בנוסף לכך, החוקרים מצאו גם שיפור בבריאות כלי הדם אצל אנשים שצרכו שני תפוחים ביום, השפעה דומה לזו שיש במאכלים אחרים שגם מכילים פוליפנולים, כמו תה ירוק ויין אדום. "אנחנו מאמינים שהסיבים התזונתיים והפוליפנולים בתפוחים הם חשובים ותפוח הוא פרי פופולרי בקרב אנשים בגילים שונים, מה שהופך אותו לנשנוש מעולה", מסבירה פרופ' ג'ולי לאבגרוב, אחת ממחברות המחקר, לתקשורת הבריטית.
עוד ב-mako בריאות:
>> קנתה כרטיס להודו ואז הגיעו תוצאות הבדיקות
>> 10 הטיפים הכי חשובים בשמירה על הבריאות
>> מחקר: זו השעה הכי מומלצת לארוחת ערב
את התוצאות הללו החוקרים השוו לתוצאות של אותם אנשים שהתבקשו גם לשתות שתי כוסות של משקה מבוסס תפוח, שמכיל את אותה הכמות הקלורית כמו הפרי. ואכן אכילת הפרי התגלתה יעילה יותר מלשתות אותו. חוקרים סבורים כי סוג מסוים של סיבים תזונתיים המצוי בתפוחים, משחק תפקיד חשוב בעידוד של ייצור חומצות שומן קצרות שרשרת על ידי חיידקי מעיים. חומצות שומן אלו מסוגלות להפחית את ייצור הכולסטרול בכבד.
אם אתם תוהים באילו תפוחים בדיוק השתמשו במחקר, אז נציין שמדובר בתפוחים ירוקים, מזן שנקרא "רנטה קנדה", שעשיר בפוליפנולים, תרכובת המצויה בפירות ובירקות. אך החוקרים מאמינים שגם תפוחים מסוגים אחרים ישפיעו עליכם בצורה דומה. באופן מעניין, נראה שהשפעה זו של הפחתת הכולסטרול חזקה יותר אצל נשים, אך כיוון שמדובר במחקר קטן שנעשה בטווח זמן קצר, נדרשים מחקרים נוספים כדי לבחון את ההשפעות הללו.