אוכל חריף יכול לגרום לפה שלנו לשרוף ולמצח שלנו להתמלא באגלי זיעה. נשמע לכם מסוכן? האמת שזה בדיוק ההיפך. מחקר חדש גילה שאוכל חריף יכול להפחית את הסיכון שלנו לחלות במחלות מסוימות, ובכך להאריך את החיים.
עד כה פורסמו מחקרים רבים על יתרונותיו הבריאותיים של אוכל חריף, בו נמצאו חומרים ביואקטיביים כמו קפאסין, הקשורים בהפחתת הסיכון להשמנת יתר ולמחלות עורקים. אך הבעיה במחקרים האלו הייתה שלא היו מספיק הוכחות לכך שהחומרים שנמצאו באמת משפיעים על הגוף.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
שורדים יותר
החידוש במחקר הנוכחי, טמון בעובדה שהחוקרים ניתחו כמויות מידע אדירות, הנוגעות לכמעט חצי מיליון אנשים בין הגילאים 30-80 – כולם חולים במחלות שונות. החוקרים עקבו אחר משתתפי המחקר משך ארבע שנים, כאשר בתחילתו ובסופו ביקשו מהם לדווח על הרגלי האכילה שלהם. מסתבר שבקרב האנשים ששרדו עד סוף המחקר, הדיווח על אכילת אוכל חריף היה מאוד נפוץ.
מניתוח הנתונים נמצא כי הסיכוי של אנשים שאוכלים אוכל חריף בין 3-7 פעמים בשבוע לחלות, נמוך ב-14 אחוז מאשר אנשים שצורכים חריף רק פעם בשבוע. בנוסף, הסיכוי לחלות של אלו שאוכלים חריף פעם בשבוע, נמוך ב-10 אחוזים מאלו שלא אוכלים חריף בכלל. המחלות שנמצאו בסיכון מופחת לצרכני חריף הן סרטן, מחלות לב וסוכרת.
מחברי המחקר מייחסים את הממצאים למנגנונים ביולוגיים בגוף המגיבים למרכיבים של אוכל חריף, אבל הם עדיין לא בטוחים איך זה עובד. "מוקדם מדי להגיד אם אנשים אכן צריכים לאכול אוכל חריף", אומרת מחברת המחקר לאתר חדשות הבריאות MNT, "אבל לפי המחקר הזה אכילתו בהחלט יכולה להשפיע. אנחנו פשוט צריכים להמשיך לחקור כדי להבין איך".
עוד ב-mako בריאות:
>> האם שמירת נידה זה באמת בריא?
>> מצחצחים במקלחת? טעויות שהורסות את השיניים
>> מישהו אמר אוכל בחינם? ולמה אנחנו לא יכולים להגיד לו לא?