אין ספק שתוחלת החיים שלנו, היא נושא שמדאיג לא מעט אנשים. כולם רוצים חיים ארוכים ומאושרים, אבל איך עושים את זה? האם אנחנו באמת יכולים להשפיע על תוחלת החיים שלנו או שהכל נקבע מראש על ידי גנטיקה? מחקר חדש מראה שאולי יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לעצמנו אחרי הכל. לפי המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב עת מדעי, ביקורים במוזיאונים ובגלריות אמנות קשורים לתוחלת חיים גבוהה יותר. למעשה, לפי החוקרים נראה שככל שיש יותר אמנות בחייכם, כך חייכם ישתפרו.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
המחקר נעשה על ידי חוקרים מאוניברסיטת קולג' לונדון, שניסו להבין האם לאמנות יש השפעה על תוחלת החיים שלנו. מחקרי עבר כבר הוכיחו כי אמנות יכולה להשפיע באופן חיובי על הבריאות שלנו. רק בחודש שעבר פרסם ארגון הבריאות העולמי דוח שמפרט את כל ההשפעות הבריאותיות החיוביות של אמנות, שהוכחו במחקרים. בכך, אישר ארגון הבריאות העולמי שאמנות בהחלט יכולה לסייע לשפר את הבריאות.
במחקר הנוכחי, החוקרים אספו מידע מ-6,000 מבוגרים מאנגליה, בני 50 ומעלה, שהשתתפו במחקר אחר שמטרתו איסוף מידע על אנגלים מעל גיל 50 כדי להבין צדדים שונים בחייהם. בין השאלות שנשאלו במחקר, היו שאלות על התדירות שבה המשתתפים ביקרו בתיאטרון, בקונצרטים, במוזיאונים, בגלריות ובתערוכות. בנוסף לכך, נעשה מעקב אחר המשתתפים במשך שנים.
על ידי ניתוח המידע הקיים, החוקרים מצאו כי אנשים שעשו דברים שקשורים לאמנויות רק פעם או פעמיים בשנה - היו בסבירות נמוכה יותר ב-14 אחוז למות בתקופת המעקב שלאחר המחקר - בהשוואה לאנשים שלא עשו דבר שקשור לאמנויות. בנוסף לכך, אנשים שהיו מעורבים באמנויות כל כמה חודשים או יותר הפחיתו את הסיכון שלהם למות בתקופת המעקב ב-31 אחוזים, בהשוואה לאנשים שלא היו מעורבים כלל באמנויות.
עוד ב-mako בריאות:
>> הטעויות שאנחנו עושים כשהשפתיים שלנו יבשות
>> שימו לב: אלה המזונות הקשים ביותר לעיכול
>> סקר חושף: זה סוג הגברים ששולחים "דיק פיקס"
חשוב לציין כי צוות החוקרים הביא בחשבון גורמים שונים, כמו מצב כלכלי וחברתי והתוצאות עדיין נשארו תקפות ברובן. מובן שביקורים במוזיאונים וגלריות מקושרים למעמדות סוציו-אקונומיים מסוימים, אי אפשר להתעלם מכך. אך נראה שלמרות זאת, החוקרים מאמינים כי למעמד הסוציו אקונומי הייתה השפעה מוגבלת על תוחלת החיים ושלמעשה, לאמנות עדיין הייתה השפעה בריאותית משל עצמה.
למרות שמחקר זה מצביע רק על קורלציה ולא על קשר של סיבה ותוצאה, לפי תוצאות של מחקרי עבר, נראה כי בהחלט יכול להשתלם לנו בריאותית להוסיף קצת יותר אמנות לחיים שלנו. "התוצאות שלנו מדגישות את החשיבות שבחקירת גורמים חברתיים כגורמים המשפיעים במידה רבה על הבריאות", כתבו החוקרים. "לכולם צריכה להיות ההזדמנות להשתתף בפעילויות תרבותיות".