בדרך כלל כשאנחנו בוחרים שמן לבישול, ההתלבטות לרוב תהיה בין שמן קנולה לשמן זית. אבל יש שמן אחד שרובכם שוכחים וחבל שכך, כי הוא יכול לתרום לכם בריאותית – שמן סויה. מחקר מצא לאחרונה ששמן סויה תומך בבריאות הלב.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
מדענים מאוניברסיטת המדינה של פנסילבניה ואוניברסיטת טקסס טק פרסמו לאחרונה מחקר בכתב העת הרפואי Nutrition שמצא כמה יתרונות מפתיעים לשמן סויה. החוקרים ציינו במאמרם כי למרות שמדובר בשמן שמשתמשים בו רבות בארה"ב, מרבית האמריקאים סבורים כי שמן סויה נחשב פחות בריא בהשוואה לשמנים אחרים, כמו שמן זית, שמן קנולה, שמן קוקוס או שמן אבוקדו. לדבריהם, מדובר בבעיה ובתפיסה מוטעית.
לדבריהם, הסיבה לתפיסה מוטעית זו הוא ככל הנראה מחקר מלפני כ-10 שנים. בעוד ששומן רווי נחשב לגורם העיקרי למחלות לב ולמוות בטרם עת, מחקר משנת 2010 חשף כי ב-80 אחוזים מהמדינות, יותר מקרים של מחלת לב כלילית נגרמו מצריכה לקויה של חומצת שומן לא רוויה (אומגה 6, המצויה בשמן סויה), בהשוואה למקרים של מחלת לב כלילית כתוצאה מרמות גבוהות של שומן רווי.
כדי להוכיח שמדובר בתפיסה מוטעית, החוקרים בחנו מחקרים קודמים שבדקו את ההשפעות של שמן סויה על הבריאות, כולל השפעות הקשורות לבריאות הלב, רמות כולסטרול, דלקתיות ועקה חמצונית (מצב בו הגוף לא מסוגל לאזן את רמות הרדיקלים החופשיים, שיכול להוביל להתפתחות של מחלות כרוניות).
עוד ב-mako בריאות:
>> הסופר פוד הזה באמת משפר את חיי המין?
>> זה הגיל בו רוב האנשים מרגישים זקנים
>> 5 דרכים שאתם מאמללים את עצמכם
ממצאיהם הראו כי שומן סויה, בתור שומן רב בלתי רווי, "לא משפיע על סמנים ביולגיים דלקתיים וגם לא מעלה את העקה החמצונית". נוסף על כך, החוקרים מצאו שכשאנשים החליפו שומן רווי בשמן סויה – רמות הכולסטרול בדם ירדו. "הראיות מצביעות על כך ששמן סויה בעל השפעות חיוביות על הסיכון למחלות לב וכלי דם. נוסף על כך, מבחינה תזונתית ההמלצה היא לצרוך שמן סויה כחלק מתפריט בריא לטובת הבריאות הכללית ולמניעת מחלות לב וכלי דם", הוסיפו החוקרים.