אמנם זה מסוג הדברים שאנחנו סוג של רוצים לדעת אבל מעדיפים לא לדעת בדיוק - במקרה הזה עדיף שנהיה מיודעים. חוקרים מצאו כמה שתן יש בבריכות שחייה ובדרך חשפו מה זה יכול לעשות לבריאות שלנו.
>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?
צוות חוקרים מקנדה רצה למצוא דרך יעילה לזיהוי שתן בבריכות שחייה. הם מצאו שממתיק מלאכותי בשם אצסולפאם-K המצוי במגוון רחב של מוצרי צריכה מאפשר לבדוק בדיוק כמה שתן ניתן למצוא בבריכת שחייה. הגוף שלנו אינו מסוגל לעכל אצסולפאם-K, ולכן הוא מופרש החוצה בשתן. כיוון שדרגות חומציות או טמפרטורות שונות אינן משפיעות עליו, ניתן למצוא אותו באזורים כמו בריכות שחייה. כך למעשה, החוקרים גילו שניתן להשתמש בו לזיהוי שתן.
אז בכמה ליטרים שתן מדובר?
החוקרים בדקו כמה אצסולפאם-K ניתן למצוא בשתי בריכות ציבוריות במשך שלושה שבועות. בריכה אחת הכילה כ-417 אלף ליטר ובריכה שנייה הכילה כ-833 אלף ליטר (כשליש מבריכת שחייה אולימפית). על פי מדד האצסולפאם-K שנמצא בבריכות, החוקרים משערים שבתקופה של 3 שבועות, אנשים ששחו בבריכה הקטנה יותר שחררו כ-30 ליטר שתן וכ-75 ליטר במים בבריכה הגדולה יותר.
עוד ב-mako בריאות:
>> כך תהפכו לאנשים של בוקר ב-7 צעדים פשוטים
>> אחרי בהלת הקפה: העופרת בכל מקום
>> נמצאה הסיבה לכך שאתם שמאליים וזה לא המוח
למרות שזה עלול להיראות לכם ככמות קטנה של שתן, החוקרים מזהירים כי גם כמות קטנה של שתן עשויה להשפיע על הבריאות שלנו. שתן מכיל תרכובות כמו שתנן, אמוניה, חומצות אמינו וקריאטינין. תרכובות אלו, כאשר הן באות במגע עם חומרי חיטוי הן עלולות לגרום לגירוי בעיניים ובדרכי הנשימה, גם כשמדובר בכמויות קטנות של חומר. על פי החוקרים, אנשים כמו שחיינים מקצועיים או עובדים בבריכות ציבוריות דיווחו על אסתמה, שנגרמה ככל הנראה משהייה מרובה בבריכות.
לינדסי בלאקסטוק, החוקרת הראשית במחקר ממליצה לנקוט באמצעי זהירות בפעם הבאה שאתם קופצים לשחייה בבריכה הציבורית הקרובה לביתכם.
"ראשית אנחנו רוצים להדגיש כי היתרונות הבריאותיים שבשחייה גוברים על הסיכונים האפשריים המקושרים לשתן המצוי בבריכות. כדי לשמור על עצמם, שחיינים צריכים להקפיד להתקלח לפני שהם נכנסים ואחרי שהם יוצאים מהבריכה. אך הדבר החשוב ביותר זה להתחשב באחרים ולוודא שאתם יוצאים מהבריכה והולכים לחדר השירותים כשאתם צריכים להתפנות".
(מקור)