מי לא אוהב עוגות יום הולדת? כולם, אבל אחרי שתקראו את זה, ייתכן שזה הולך להשתנות. מחקר חדש הראה כי מנהג כיבוי הנרות עלול להשאיר את העוגה שורצת חיידקים.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

חוקרים מאוניברסיטת קלמסון בדרום קרוליינה מצאו כי שאריות הרוק שמתפזרות על גבי העוגה כתוצאה מפעולת כיבוי הנרות – מעלות את כמות החיידקים בעוגה בלא פחות מ-1,400 אחוזים.

ד"ר פול דוסון, מרצה באוניברסיטה, ערך את הניסוי במטרה להמחיש את חשיבות בטיחות המזון. את ההשראה לניסוי קיבל דווקא מבתו. "הרעיון עלה בזמן ארוחת ערב שגרתית שבה הסברתי לה על הפרויקט", סיפר לדיילי מייל.

בשביל הניסוי, החוקרים הניחו זיגוג של עוגה על גבי אלומיניום, שהונח על חומר פלסטי אסתטי שמדמה עוגה עם נרות. לפני שהם כיבו את הנרות, החוקרים אכלו פיצה לפני כדי לדמות מסיבת יום-הולדת ולסייע לבלוטות הרוק לפעול. לאחר מכן הם הדליקו את הנרות וכיבו אותם. כדי לספור את כמות החיידקים בעוגה, צוות החוקרים דילל את הזיגוג עם מים סטריליים ומרח את זה על גבי אגר (מצע גידול לחיידקים).

כל מושבת חיידקים על האגר ייצגה חיידק יחיד מהזיגוג. צוות החוקרים מצא כי ישנה כמות מרשימה של חיידקים, אך להפתעתם – בכל כיבוי נרות נצפו סוגים שונים של חיידקים.

עוד ב-mako בריאות
>> האימון שישרוף שומן תוך חמש דקות בלבד
>> למה גוגל יצרה 20 מיליון יתושים במעבדה?
>> תציצו במראה: האם יש לכם נמשים בעיניים? 

בממוצע, כיבוי הנרות גרם לעלייה של 1,400 אחוז בכמות החיידקים בעוגה. באחד הניסיונות, כמות החיידקים עלתה פי 120, מה שגרם לחוקרים להסיק כי ישנם אנשים שמפיצים יותר חיידקים מאחרים.

למרות שהממצאים נשמעים קצת מלחיצים, ד"ר דוסון אומר שאין הכוונה להיות "הורס מסיבות". "לדעתי, אין בעיה לאכול עוגת יום הולדת גם אחרי כיבוי נרות. אני לא חושב שתחלו מזה". חלל הפה שלנו מלא בחיידקים ורובם אינם מזיקים.

כמו כן, אם פעולת כיבוי הנרות הייתה מפיצה מחלות רבות, היינו מזמן מגלים זאת, כי מי לא מכבה נרות? יש לציין כי הפעם היחידה שד"ר דוסון ממליץ להתרחק מהעוגה, זה אם האדם שכיבה את הנרות נראה חולה, אבל חוץ מזה, אין שום בעיה לאכול עוגת יום הולדת מלאת רוק.

 

via GIPHY