חוקרים מאנגליה בחנו נתונים של הליכי מילה במדינות שונות בעולם והגיעו למסקנה כי מילה בקרב תינוקות זכרים מגבירה משמעותית את הסיכון לתסמונת מוות בעריסה. על פי המחקר, מה שמוביל לסיכון המוגבר היא תחושת הסטרס שהתינוקות מרגישים במהלך ההליך המסורתי להסרת העורלה. סטרס זה עלול לכלול דימום וכאבים או עשוי להיות קשור להפרדת התינוק מאמו. החוקרים סבורים כי זו הסיבה שמוות בעריסה נפוץ יותר בקרוב תינוקות זכרים.
חוקרים מאוניברסיטת שפילד ניתחו נתונים שנאספו על הליכי מילת זכרים שנעשו בין השנים 1999 ל-2016 ב-15 מדינות בעולם ויותר מ-40 מדינות בארה״ב. הממצאים פורסמו בכתב העת האינטרנטי bioRxiv, המפרסם מאמרים בתחום מדעי החיים. לפי הדיילי מייל, ציינו החוקרים במחקרם כי מילת זכרים, ״הניתוח המיותר הנפוץ ביותר בעולם, הוא גורם סיכון משמעותי למוות בעריסה״.
שיעור מקרי תסמונת מוות בעריסה נמוך יותר במדינות שלא מבצעות מילה
התוצאות הראו כי שיעור המוות בעריסה הוא משמעותית נמוך יותר במדינות בארה״ב בהן היספנים מהווים יותר משמונה אחוז מהאוכלוסייה. מדינות דוברות ספרדית לרוב לא נוהגות לבצע מילה בתינוקות זכרים. מבין 22 המדינות בארה"ב שנבדקו, המדינות שבהן ביטוח הבריאות מכסה מילה, שיעור המוות בעריסה היה גבוה יותר. נוסף על כך, מצאו החוקרים כי תינוקות הנולדים בין שבוע 24 לשבוע 27 נמצאים בסיכון גבוה פי 3 למות מתסמונת מוות בעריסה. ייתכן שהסיבה לכך היא סטרס כתוצאה מאשפוז במחלקה לטיפול נמרץ או כתוצאה מסיכון מוגבר לדימום וסיבוכים אחרים.
החוקרים מאמינים כי תוצאות המחקר צריכות לעודד אנשים להימנע מביצוע מילה בתינוקות, אלא אם זה נדרש מבחינה רפואית, כמו במקרים שבהם העורלה צמודה מדי או במקרים שבהם העורלה מזדהמת. הם הוסיפו כי עדיף לדחות הליך זה לפחות עד שהילד בן שבע, אם זה אפשרי.
עוד ב-mako בריאות:
>> אכלה את אותה ארוחה בכל יום וירדה 16 קילו
>> לוהט מדי: כך תעשו סקס עם כמה שפחות מגע
>> בלי כפיפות בטן: כך תיפטרו מהשומן הבטני
לא ידוע אם ישראל הייתה בין המדינות שנבדקו במחקר, אך נראה שהממצאים רומזים כי לציבור הישראלי יש סיבה טובה לדאגה. עם זאת, ראוי לציין כי מנתונים שפורסמו על ידי משרד הבריאות לפני שנה, נראה ששיעור מקרי מוות בעריסה בישראל דווקא נמוך יותר ממדינות אחרות בעולם. לפי דיווח שפורסם באתר הכנסת, ד"ר ליזה רובין, מנהלת המחלקה לאם ולילד במשרד הבריאות טוענת כי שיעור המוות בעריסה בישראל הוא מן הנמוכים בעולם. "השיעור במדינות אחרות זה 0.3 עד 0.5 אחוז לאלף לידות, אצלנו זה אפילו יותר נמוך. אין לנו נתונים נקיים בישראל של מוות בעריסה בגלל שבמרבית המקרים לא מקיימים בדיקות לאחר המקרה ולא ניתן לשלול סיבות מוות אחרות. אם אני מפלחת את המקרים בהם כן נעשה בירור שלאחר המוות בארץ, גם אם הוא לא בירור מקיף, אני מגיעה לשיעור של רבע אחוז תמותה ל-1,000 תינוקות משנת 2000 עד 2014, כאשר המגמה היא של ירידה". חשוב לציין כי מרבית ההורים בישראל מסרבים לבצע בדיקה בתינוק לאחר פטירתו ולכן יש להביא זאת בחשבון כשמסתכלים על הנתונים הללו, שכן זה עלול להשפיע על מידת דיוקם.