מרבית האנשים (אם לא כולם) משליכים לפח את גרעיני התפוח. הם לא בדיוק נראים כמו חלק טעים במיוחד, או כזה שבכלל אמורים לאכול. אך מחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת המדעי Frontiers in Microbiology, הולך כנראה לשנות את דעתכם. מתברר שגרעיני התפוח הם לא רק אכילים, אלא נראה שגם ממש משתלם מבחינה בריאותית לאכול אותם.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

חוקרים מאוניברסיטת גראץ לטכנולוגיה באוסטריה ניתחו את החיידקים המצויים בתפוחים אורגניים ותפוחים שנקנו בחנויות רגילות וחשפו נתונים מעניינים במיוחד. מתברר ששני סוגי התפוחים הכילו כמות דומה של חיידקים, אך בתפוחים האורגניים נמצאה כמות מגוונת יותר של חיידקים ונמצאו יותר חיידקים טובים בהשוואה לתפוחים הרגילים.

גרעיני התפוח מכילים חיידקים ידידותיים חשובים לבריאות

נוסף לכך, גילו החוקרים כי בשני סוגי התפוחים, מרבית החיידקים הטובים נמצאים בגרעיני התפוח. כלומר, כשאתם מוותרים על הגרעינים, אתם מפספסים חיידקים ידידותיים שיכולים לסייע לתפקוד מערכת העיכול. בהתאם לכך, החוקרים הסיקו כי השלכת גרעיני התפוח תפחית את כמות החיידקים שאתם צורכים מהתפוח מ-100 מיליון לכ-10 מיליון חיידקים בלבד.

שמירה על הרכב החיידקים במערכת העיכול משמעותית לתפקוד תקין שלה. חיידקי המעיים יכולים להשפיע על הבריאות שלכם, ממערכת החיסון ועד למשקל – וכשהרכב חיידקי המעיים אינו תקין, זה יכול להוביל להופעת תסמינים כמו עייפות, בעיות בעור, גזים, נפיחות ואף דיכאון. סוג החיידקים שנמצא נפוץ במיוחד בגרעיני התפוח, הוא לקטובצילוס, המצוי בתוספים פרו-ביוטיים רבים. לקטובצילוס תורם לשמירה על רמת חומציות בריאה במעיים.

עוד ב-mako בריאות:
>> להתרחק ומהר: זאת הפחמימה שהכי פוגעת בדיאטה
>> זאת תדירות הסקס שתשמור על הבריאות שלכם
>> אתם משתמשים בחפץ הזה כל יום והוא מסכן אתכם

אבל לפני שאתם מנסים את מזלכם עם גרעיני התפוח, חשוב להזהיר: גרעיני התפוח מכילים תרכובת הנקראת אמיגדלין, שאחראית להפקת ציאניד (בדומה לגרעיני אפרסק ושזיף). אז כמות קטנה של גרעינים לא נחשבת מסוכנת, אך צריכת כמות גדולה עלולה להוביל להקאות, כשל בכליות, תרדמת ואף מוות. אז יש לצרוך במתינות. תפוח או שניים עם גרעינים ביום ככל הנראה לא יזיקו.

 .