לאחרונה טרנד ההליכים הקוסמטיים ה"פשוטים" שכוללים מילוי שפתיים והעלמת קמטים הפך לנפוץ יותר מתמיד. עם מפורסמות כמו קיילי ג'נר ואחיותיה לבית משפחת קרדשיאן שפונות למנתח בתדירות שבה אדם רגיל הולך למכולת, הציבור משוכנע שמדובר בהליכים לא פולשניים וחסרי כל סיכון לבריאותם. אך המציאות נראית אחרת לגמרי.
מחקר חדש שנעשה בדרום קוריאה – היכן שמספר הניתוחים הפלסטיים לנפש הוא הגבוה ביותר בעולם, ממחיש כי הליכים קוסמטיים מסוימים צריכים להתחיל לעורר דאגה.
המחקר בחן מטופלים שסבלו מאובדן ראייה לאחר שעברו הזרקות למילוי שפתיים. כפי שתואר בוועד האמריקאי לניתוחים פלסטיים, זריקות למילוי שפתיים הן "חומרים דמויי ג'ל המוזרקים מתחת לעור כדי להשיב את הנפח שהיה ולרכך קמטים או להדגיש את תווי הפנים". הם מוסיפים כי מדי שנה, כמיליון נשים וגברים בארה"ב עוברים הליכים שמעורבים בהם הזרקות למילוי השפתיים. החומר משתנה בהתאם למיקום על גבי הפנים ולצרכים של המטופל, אך מילוי לרוב כולל חומצה היאלורונית, חומצה פולילקטית (פלסטיק ביולוגי) וחומרים אחרים.
המחקר שמקורו בדרום קוריאה, שפורסם לאחרונה בכתב העת American Society of Plastic Surgeons, כלל תשע מטופלות בין הגילים 26 עד 45, שעברו מילוי של חומצה היאלורונית. כל המטופלות סבלו מאובדן ראייה תמידי. נכון לשנת 2015, דווחו כ-100 מקרים דומים לכך ברחבי העולם. על פי מחקרים, טרם נמצאה תרופה לאובדן ראייה מסוג זה.
עוד ב-mako בריאות:
>> זה המחיר שהגוף שלכם משלם על עבודה בלילה
>> ממלאים מחדש בקבוקי מים? תפסיקו עם זה מיד
>> חוקרים גילו משהו מדהים על שוקולד
"אנשים צריכים להיות מודעים לכך שהשימוש בהזרקות למילוי שפתיים ולמילוי קמטים הם הליכים פולשניים ואינם ללא סיכון", אמר ד"ר מארק אשטון, נשיא האגודה האוסטרלית למנתחים פלסטיים בהצהרה רשמית.
בשיחה עם העיתון האוסטרלי news.com.au, אשטון הוסיף והזהיר כי מקרים אלו של עיוורון יכולים לקרות כאשר הזריקות לא בוצעו כהלכה. לטענתו, זריקות ליד כל עורק בפנים יכולות לסכן את המטופל. החומר עלול "לנוע בעורק כל הדרך למעלה לצד העין ומשם לחדור אל תוך רשתית העין", הסביר.
אשטון אומר כי הזרקות של חומצה היאלורונית יכולות להזיק לרקמות רכות שבתוך האף, במצח, בלחיים ובשפתיים. " בטיחותם של המטופלים נמצאת בראש סדר העדיפויות של האגודה האוסטרלית למנתחים פלסטיים ואנחנו מודאגים כי הציבור הכללי חושב שטיפולים קוסמטיים כמו הזרקות, מילויים ולייזרים הם לא מזיקים ולפיכך אינם כרוכים בסיכון", אמר.
.