רובנו כבר מודעים לגורמי סיכון יומיומיים שעלולים להוביל להתפתחות של מחלות. תזונה לקויה, מחסור בפעילות גופנית, עישון – כולם דברים שעלולים להעלות את הסיכון שלנו למחלות שונות, מסרטן ועד למחלות לב. אבל מתברר שגם מקום העבודה שלנו יכול להשפיע על הבריאות שלנו, יותר ממה שנדמה לנו.

כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

מחקר חדש שנעשה על ידי מדענים מאוניברסיטת דרקסל בפנסילבניה חושף אילו משרות עלולות להוביל לסיכון מוגבר למחלות לב בקרב נשים. החוקרים בדקו כיצד משרות שונות משפיעות על בריאות הלב בקרב לא פחות מ-65 אלף נשים שעברו את גיל המנופאוזה, כלומר בגיל ממוצע של 63.

נמצא כי נשים העובדות במשרות בתחום הבריאות נמצאות בסיכון גבוה במיוחד לבעיות בריאותיות בלב ובכלי דם. המומחים מציינים כי מדובר בממצא מפתיע, לאור העובדה שמדובר בנשים שמתוקף תפקידן מבינות ומכירות היטב את גורמי הסיכון שעלולים להוביל למחלות לב. אחיות, נשים העובדות בתפקידי כוח עזר סיעודי/רפואי ועובדות סוציאליות נמצאות למעשה בקבוצת הסיכון הגבוהה ביותר מבין העבודות שנבדקו.

ילדה מובלת אל בית החולים (אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock)
נשים בתחום הבריאות נמצאות בסיכון גבוה יותר | אילוסטרציה: By Dafna A.meron, shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> מטריד: כך מומחים משערים שניראה עוד 20 שנה
>
> רוצים לשפר את חיי המין? נסו את המשחק הזה
>
> דיאטנית: תתרחקו מהתוספת הזאת לסלט

מכירות, נדל"ן ואדמיניסטרציה בסיכון נמוך יותר

כ-13 אחוז מכלל המשתתפות במחקר סבלו מבעיות בריאותיות במערכת הלב וכלי הדם ונמצא כי ישנן לא מעט עבודות שנמצאו קשורות לסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם. לפי הממצאים, עובדות סוציאליות נמצאות בסיכון גבוה ב-36 אחוזים לבעיות בלב ואצל קופאיות הסיכון היה גבוה ב-33 אחוזים. אחיות נמצאו בסיכון גבוה ב-14 אחוזים.

מנגד, ישנן כמה משרות שקשורות לסיכון נמוך יותר למחלות לב וכלי דם. סוכנות מכירות וסוכנות נדל"ן נמצאות בסיכון נמוך ב-24 אחוזים ועוזרות אדמיניסטרטיביות היו בסיכון נמוך יותר ב-11 אחוזים למחלות לב וכלי דם, בהשוואה לנשים במשרות אחרות. בבחינת הסיכונים, הובאו בחשבון פרמטרים שונים שיכולים להשפיע על רמת הסיכון, כמו גיל, מצב משפחתי, חינוך וגזע.

ד"ר בדה נריאגו, מחבר המחקר, מציין כי תוצאות אלו מציעות כי עיסוק הוא גורם משמעותי המשפיע על בריאות הלב בקרב נשים וייתכן כי כדאי שרופאים ישאלו מטופלות לגבי העיסוק שלהן במטרה לזהות מבעוד מועד מי נמצא בקבוצת סיכון ולספק המלצות בריאותיות בהתאם. חשוב לציין כי עדיין אנשים רבים סבורים כי מחלות לב הן בעיות של גברים, אך למעשה גם נשים סובלות מהן. מכיוון שהתסמינים להתקף לב בקרב נשים לרוב שונים מתסמיני הגברים, נשים רבות מתקשות לזהות כשזה קורה. הנה כל מה שצריך לדעת כדי לזהות תסמינים של אירוע לבבי.