לא מבינים למה דווקא אתם מלאים בעקיצות כל הקיץ? מחקר חדש מצא שהגנים שלנו יכולים להשפיע על הנטייה של היתושים לעקוץ אותנו. בניסוי שנעשה בלונדון על זוגות תאומים, התגלה כי ניתן לדחות יתושים פשוט בעזרת ריח הגוף שלנו. המחקר גילה כי אנשים מסוימים מפרישים דרך העור חומרים טבעיים שדוחים יתושים, והיכולת הזאת נקבעת על ידי הגנים שלנו.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
במחקר נבדקו 18 זוגות של תאומים זהים ו-19 זוגות של תאומים לא זהים. היתושים שוחררו למין מסלול בצורת Y, כאשר כל נבדק הניח את ידו בקצה אחר של המסלול. החוקרים בדקו לאיזו יד היתושים נמשכים יותר. לאחר הבדיקה, התגלה כי אצל תאומים זהים, המשיכה של היתושים לפי ריח הגוף הייתה קרובה יותר מאשר בקרב התאומים הלא זהים. ניתן להסביר את התופעה בכך שלתאומים זהים יש מטען גנטי הרבה יותר דומה.
"אחד מכל 10 אנשים הוא אטרקטיבי ליתושים", אומר פרופ' ג'פרי באטלר מאוניברסיטת פלורידה. "יש הרבה מחקרים בתחום שמנסים למצוא מהם הריחות שמושכים את היתושים אלינו. חוקרים מצאו כ-400 ריחות שמושכים יתושים, אך הם עדיין לא יודעים לצמצם את האפשרויות".
>> עוד ב-mako בריאות -
זה לא אתם שמנשנשים בלילה, זה המוח שלכם
מדוכאים ורוצים לנשנש בלי להשמין? הנה אוכל הנחמה הכי בריא שיש
לא מצליחים לישון? יש לנו שיטה בשבילכם
כדור דוחה יתושים
בשנים האחרונות יותר ויותר ברור כי גם ליתושים יש העדפות. מה שניתן ללמוד מהמחקר הנוכחי וממחקרים נוספים בתחום הוא שגנטיקה קובעת כ-85 אחוז מהנטייה שלנו להיעקץ על ידי יתושים. "אנשים עם ריכוזים גבוהים של סטרואידים או כולסטרול על פני העור שלהם נוטים למשוך יותר יתושים", מסביר באטלר. "אין מדובר באנשים עם רמות כולסטרול גבוהות בדם, אלא דווקא אנשים שהם יותר יעילים בעיבוד הכולסטרול שלהם, ועל הדרך מפרישים כמויות גדולות ממנו דרך העור שלהם".
"חשוב מאוד שנחקור את המכניזם הגופני שמאחורי היכולת שלנו לדחות או למשוך יתושים", מוסיף ג'יימס לוגאן, מחבר המחקר. "כך, נוכל להבין טוב יותר איך להימנע מעקיצות יתושים, בעיקר במקרים בהם יתושים יכולים להעביר מחלות. השאיפה היא שבעתיד נוכל לקחת כדור שיגביר את הייצור של החומרים דוחי היתושים על ידי הגוף".
>> תרופות סבתא: כך תנצחו את היתושים בלי כימיקלים