מרבית המלח שאנו צורכים מגיע ממזון מעובד. ברוב המקרים, איננו מודעים כלל לכמות המלח שאנחנו מכניסים לגופנו. הבעיה? רובנו צורכים פי שניים יותר מלח מהכמות היומית המומלצת. צריכה עודפת של מלח עשויה להוביל להתפתחות של שלל מחלות כרוניות, כמו מחלות לב, לחץ דם גבוה ושבץ מוחי. מעבר לכך, למלח שם רע בכל הנוגע לירידה במשקל, כיוון שהוא גורם לאגירת נוזלים בגוף ולנפיחות.
כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
מחקר חדש גילה כי ייתכן שכל מה שחשבו על מלח בעבר, לא לגמרי מדויק . על פי ממצאי הניסוי, מלח עשוי לסייע לירידה במשקל, בתהליך של פירוק שומן כדי לייצר נוזלים. ממצאים אלו עומדים בניגוד למחקרים קודמים שהראו כי צריכת מלח מובילה לעלייה במשקל, על ידי אגירת מים בגוף.
חוקרים מאוניברסיטת וונדרבילט חקרו אסטרונאוטים רוסים בסימולציה של מסע בחלל. התוצאות פורסמו בכתב עת למחקר קליני, והראו כי למרות שהמשתתפים צרכו יותר מלח בימים מסוימים, הם שתו פחות מים. זה למעשה ההפך מהתאוריה שמאכלים מלוחים גורמים לנו לצמא.
אולם, למרות שהאסטרונאוטים שתו פחות מים, כמות השתן שלהם הייתה כמעט זהה. הסבר אפשרי לכך הוא כי גופם של האסטרונאוטים פירק שומן במטרה לייצר נוזלים. מחבר המחקר, ד"ר ינס טיצה, אמר: "הייתה רק דרך אחת להסביר את התופעה הזו. ככל הנראה שהגוף ייצר מים כאשר צריכת המלח הייתה גבוהה", אמר טיצה לניו יורק טיימס.
המלצת משרד הבריאות: לא יותר מ-6 גרם מלח ביום
ממצאים אחרים חשפו כי עכברים שניזונו מתפריט עשיר במלח שרפו יותר קלוריות ואכלו 25 אחוז יותר, כדי לשמור על המשקל שלהם. משרד הבריאות ממליץ לצמצם את צריכת המלח ללא יותר מ-6 גרם ביום, בערך ככפית מלח, כדי להפחית סיכון למחלות לב ושבץ. ככל הנראה ההחלטה הושפעה ממחקר מאוניברסיטת בוסון שהראה כי אנשים שצורכים פחות מ-6 גרם מלח ביום סובלים מלחץ דם גבוה.
מומחים רבים טוענים כי ההמלצה לצרוך פחות מלח היא פשוטה מדי ומתעלמת מהעובדה שמלח יכול לסייע לשמור על לחץ דם תקין, באמצעות עידוד הפרשת הורמונים בגוף שמווסתים את לחץ הדם. בשורה התחתונה, מלח צריך להיות חלק מהתפריט שלנו, אבל מומלץ מאוד לשמור על כמויות מתונות.
(מקור)