זה לא סוד שבבתי חולים אורבים לא מעט חיידקים, בכל זאת, מדובר במקום שמאכלס המון חולים. כל ביקור בבית חולים יכול לחשוף אותנו לחיידקים מסוכנים, מהכיסאות בחדר ההמתנה ועד לכפתורים במעלית. אך כעת מתברר שאנחנו צריכים להיזהר מדבר נוסף בבתי חולים: זבובים וחרקים אחרים. מחקר שפורסם ביום שישי האחרון חושף נתונים מדאיגים: ב-9 מכל 10 חרקים מעופפים בבתי חולים באנגליה נמצאו חיידקים מסוכנים שהם סוחבים עמם בגופם.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
יותר מחצי מהחיידקים – עמידים לאנטיביוטיקה
במהלך המחקר נאספו קרוב ל-200 אלף חרקים מעופפים במשך שנה וחצי משבעה בתי חולים שונים ברחבי אנגליה. מרבית החרקים שנאספו היו זבובים. בין החרקים שנאספו: זבוב הבית, כנימות, נמלים, דבורים, צרעות ועשים. החרקים נאספו מאזורים שונים בתוך בתי החולים, ביניהם חדרי מטופלים, מחלקת יולדות ומחלקת ילודים. כמו גם אזורים בהם מכינים ומאחסנים מזון למטופלים, למבקרים ולצוות הרפואי.
ביותר ממחציתם התגלו זנים של חיידקי-על, כלומר חיידקים שעמידים בפני לפחות סוג אחד של אנטיביוטיקה. 20 אחוז מהחיידקים שנבדקו נמצאו עמידים למספר סוגים של אנטיביוטיקה. פניצילין היה סוג האנטיביוטיקה הכי פחות יעיל מול החיידקים שנמצאו על אותם חרקים.
תזכורת לכך שיש להימנע משימוש מוגזם באנטיביוטיקה
"התוצאות של ניתוח מיקרוביולוגי רחב-היקף זה מראות שמגוון של חרקים מעופפים שנאספו מבתי חולים באנגליה אכן מכילים חיידקים פתוגניים (מחוללי מחלות) מזנים שונים", הסבירה פדריקה בויוצ'י, המחברת הראשית של המחקר ודוקטורנטית באוניברסיטת אסטון בהצהרה רשמית.
עוד ב-mako בריאות:
>> "אם אתם רואים את הסימן הזה, תיבדקו במהירות"
>> משרד הבריאות: היזהרו משימוש בתבלינים האלה
>> רוב הנשים לא יודעות שהדבר הזה גורם לסרטן שד
"מה שמעניין זו הכמות הגדולה של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה שנמצאו בדוגמיות אלו. זו תזכורת לכמה שימוש מוגזם באנטיביוטיקה במערכת הבריאות גורמת לזיהומים להיות קשים יותר לטיפול". 86 זני חיידקים זוהו על גבי החרקים המעופפים (או בתוך גופם), כולל חיידקים ממשפחת האי.קולי והסלמונלה. 24 אחוז מזני החיידקים היו ממשפחת הבצילוס (הרעלות קיבה) ו-19 אחוז מהם היו ממשפחת חיידקים הגורמת לזיהומים בעור ולזיהומים בדרכי הנשימה (סטפילוקוקוס).
"מה שאנחנו אומרים במחקר הזה, זה שגם בסביבות הנקיות ביותר, חשוב לנקוט צעדים כדי למנוע חדירת חיידקים לבתי חולים דרך חרקים", אומרים החוקרים. עם זאת, נראה שזו לא צריכה להיות סיבה משמעותית לדאגה, במיוחד אם אתם מקפידים לשמור על היגיינה כשאתם בסביבה של בית חולים. חשוב לציין כי המחקר מומן על ידי חברת Killgerm Chemicals Ltd, המספקת שירותי הדברה.