אתמול (שלישי) הגיעו לספרא נער ונערה לאחר שנכוו ממסיר שומנים שעמו באו במגע - שניהם סבלו מכוויות בדרגה 3 באזור הגב. הנערה בת ה-17 מאזור המרכז, עבדה כמלצרית בבית קפה. באחת המשמרות, התבקשה לנקות את הרצפה עם מסיר שומנים. היא החלה לנקות והחליקה על הגב. גם הנער נפגע כאשר החליק על מסיר שומנים במוסד הלימודי שבו הוא לומד.
הנער בני (שם בדוי), מספר שלא היה מודע לנוכחותו של מסיר השומנים. "הייתי בלימודים והלכתי במסדרון. על המדרגות היה חומר שלא ראיתי, ובעקבותיו החלקתי והמכנסיים שלי נרטבו. זה התחיל לשרוף ולכאוב. הלכתי מהר לשטוף את זה בהרבה מים אבל זה לא עזר". בני פנה לרופא בקהילה, והוא הפנה אותו לספרא, שם קיבל טיפול בטשטוש לכווייה הקשה שאירעה בגבו.
ד"ר פלדמן, מנהל המלר"ד בבית חולים ספרא לילדים, מציין כי הנער והנערה הגיעו למיון כשהם סובלים מכאבים ומתחושת שריפה משמעותית. הוא מעדכן שהנערים טופלו בשטיפות מים רבות, ("זה הדבר היחיד שמסיר את המסיר"), ובתרופות שונות שמסירות את העור המת. "למעשה נוצר שם ממש נמק, והמטרה היא להצמיח עור חדש. אם זה לא מצליח יש מקרים שמצריכים השתלת עור". לדבריו, הם יישארו מאושפזים לפחות למשך השבוע הקרוב ויזדקקו להמשך טיפול בבית לכמה שבועות נוספים.
"מסיר שומנים הוא חומר מסוכן מאוד"
ד"ר פלדמן מבהיר כי מסיר שומנים הוא חומר מסוכן מאוד. "הוא מכיל חומצה קאוסטית, שממש אוכלת רקמות. סודה או חומצה קאוסטית פשוט מכלים והורסים את כל מה שנקרה בדרכם – בין שמדובר בשומנים על הרצפה, בסתימות בצנרת ואפילו במתכות או ברקמות של בני אדם". לדבריו, חומר כזה יכול לגרום נזק לעור, כוויות קשות, נזק לעיניים; ובמקרים של השפרצה לפה או בליעה, אפילו של כמות קטנה של מסיר שומנים, זה עלול לגרום לכוויות בוושט עד כדי נזק בלתי הפיך.
עוד מציין ד"ר פלדמן כי במסירי השומנים הביתיים הריכוז נמוך יחסית, וכשעובדים איתם נכון אפשר להימנע מסיכונים. "חשוב להשתמש באמצעי מיגון - כפפות, מסכה, נעליים שמונעות החלקה; וכן להרחיק לחלוטין מילדים ולא לאפשר בשום אופן לנערים לעבוד עם החומר. "למערי, מאז תחילת החופש אנחנו נתקלים בהרבה מקרים של בליעה בטעות, או של התזה של החומר על הפנים. חשוב שהורים ומעסיקים יביאו בחשבון את הסכנות הטמונות בשימוש ויגנו על הילדים ועל בני הנוער באמצעות הימנעות מחשיפתם לחומרים מעין אלה".