יובל גרוס, 72 מכפר סבא, נכה צה"ל, אב לשלושה ילדים וסבא לשמונה, עבד בעברו כבעל עסק לאספקת חומרי בניין. לפני כשלוש שנים חש ברע והתלונן בפני רופא המשפחה כי יש לו דם בשתן. רופא המשפחה הורה לו לעשות בדיקות שתן והפנה אותו לאורולוג מומחה. הוא הגיע לאורולוג וזה ביקש לברר אם הוא סובל מבעיות בתפקוד הכליות. הוא עבר צילום אולטרסאונד בכליות ונמצא שהן תקינות לחלוטין. גם בדיקות השתן נמצאו תקינות.
הוא עבר עוד שורה של בדיקות, שאותן פענח רופא המשפחה, וזה קבע חד משמעית שהוא סובל מסרטן בשלפוחית השתן.
גרוס הופנה לערוך בדיקת ביופסיה בבית החולים שיבא. הרופא קבע שגרוס סובל מסרטן בכליה הימנית, וזאת עוד בטרם הפתולוג סיים את האבחנה. הפתולוג קבע כי לא ניתן לתת תשובה חד משמעית שגרוס סובל מסרטן בכליה.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
במקום שצוות בית החולים יבצע ביופסיה נוספת כדי להגיע למסקנה נחרצת הוחלט שגרוס סובל מסרטן ממאיר ויש לבצע בו נתיחה לכריתת הכליה.
"הרופאים בכלל לא הבהירו לי שמדובר רק בחשדות שלא אומתו. הם היו נחרצים שיש לי סרטן בכליה", טען גרוס בכתב התביעה. רק לאחר שהניתוח הסתיים ונלקחו דגימות מהכליה שנכרתה התברר שמדובר בדלקת ואין שום הוכחה לגידול סרטני.
בכתב התביעה שהגיש גרוס באמצעות עורכי הדין ד"ר אבי רובינשטיין, שמואל יקירביץ' ומיכל קרן נגד בית החולים שיבא לבית המשפט השלום בתל אביב נטען כי מחדלי הרופאים שכרתו את הכליה שלו למרות שלא חלה כלל בסרטן פגעו באיכות חייו ובבריאותו, ומבית החולים נתבע פיצוי בסך 2.5 מיליון שקל.
לדבריו, מצבו רוחו ירוד, הוא מתקשה להרים דברים כבדים, סובל מכאבים תמידיים, נמצא במעקב נפרולוגי לאור העובדה שנותר עם כליה אחת שאינה מתפקדת כראוי, והוא חי כל הזמן בדאגה שיצטרך לעבור טיפולי דיאליזה והשתלת כליה. לטענתו, הוא מצוי דיאטה חריפה המגבילה אותו בכמות האוכל שהוא צריך לאכול, עליו להימנע מהוספת מלח למאכלים שהוא אוכל כך שהם תפלים לגמרי, דבר שגורם לו סבל בל יתואר. "אבחנו אותי בטעות כחולה סרטן והרסו לי את איכות החיים שלי", טוען גרוס, "בדיקה פשוטה הייתה מגלה שהם עשו טעות".
לכתב התביעה צורפת חוות של רופא מומחה לאורולוגיה שקבע כי בדיקת הביופסיה על ידי הפתולוג קבעה שגרוס סבל מדלקת בכליה ולא מסרטן. "אסור היה לכרות את הכליה ללא אבחנה חד משמעית של סרטן. הייתה כאן נפילה קשה בתהליך קבלת ההחלטות", טען המומחה בחוות הדעת.
עוד ב-mako בריאות:
>> 7 דברים שקורים לכם בגוף כשאתם שותים קפה
>> יש אלוהים: הדרך המפתיעה להעלים צלוליט
>> 1 מכל 4 סובלים מהמחלה - ורבים לא מודעים לכך
עוד נטען, כי אם הצוות הרפואי היה טורח לעדכן את התובע שמדובר רק בחשד בלבד ולא באבחנה חד משמעית, הדבר היה מאפשר לו להחליט אם לבצע את הניתוח או לא. "הייתי מטייל וטס הרבה בעולם. בעקבות הניתוח חדלתי מלטפל בנכדים שלי ולטייל, אני סובל מכאבים עזים, ירדתי במשקל", טען גרוס.
מבית החולים שיבא נמסר בתגובה לכתב התביעה: "המטופל טופל על פי סטנדרטים הרפואיים והמקצועיים ביותר וקיבל את הטיפול המדויק בהתאם לסדרת הבדיקות המקיפות שעבר".