י', בן 80, תושב צפון הארץ הגיע לפני כשנתיים למרפאת הגסטרו בבית החולים רמב"ם, כדי לעבור בדיקת אולטרסאונד אנדוסקופי עקב הפרעה חסימתית בתפקוד הכבד.
במהלך הבדיקה עלה חשד לאבנים בדרכי המרה. כעבור חודש נקבע לו תור לעבור בדיקה מעמיקה נוספת. בתום הבדיקה עבר הליך של חיתוך פתח הצינור (פפילוטומיה) שנועד לשחרור האבנים. זמן קצר לאחר ש-י' שוחרר מבית החולים הוא חש ברע, חומו גופו עלה, סבל מכאבי בטן, הקאות ובחילות וכעבור ארבעה ימים אושפז בבית החולים. בדיקות המעבדה הצביעו על הפרעה בתפקודי הכבד.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
המטופל אושפז בבית החולים כשהוא סובל מזיהום בדרכי המרה בכבד. הצוות הרפואי הציע לו להשתתף בניסוי קליני לטיפול בחיידק העמיד והוא הסכים. בגיליון האשפוז שלו צוין, כי חקירה שביצע הצוות של היחידה למחלות זיהומיות מצא שהחיידק העמיד התגלה באנדוסקופ מזוהם ששימש לבדיקה של י', ואשר היה האחראי הישיר להדבקתו במחלה.
במצבו של י' חלה החמרה קשה שהתבטאה בסחרחורות, קשות, ירידה בראייה ומהר מאוד הוא הפך מאדם עצמאי לחולה סיעודי שנזקק לסיוע של בני משפחתו. כעבור כמה חודשים הוא נפטר.
בני משפחתו הגישו באמצעות עו"ד סאמי אבו וורדה, תביעת רשלנות רפואית לבית משפט השלום בחיפה, נגד משרד הבריאות שבית החולים רמב"ם נמצא תחת אחריותו. בכתב התביעה נטען, כי רשלנות של הצוות הרפואי גרמה להידרדרות במצבו הבריאותי של י'. לכתב התביעה צורפה חוות של רופא מומחה בתחום המיקרוביולוגיה קלינית ומחלות זיהומיות שקבע נחרצות, כי מותו נקבע בגלל שהאנדוסקופ היה מזוהם ולא נוקה בכלל.
"אין ספק שההדבקה נבעה מכך שהאנדוסקופ לא נוקה על פי הכללים ולכן נגרם לחולה נזק שהיה ניתן למנוע. אין לי ספק שיש פה רשלנות של בית החולים וניתן היה למנוע את הזיהום שעבר י'", נטען בחוות הדעת של המומחה.
"אבא האמין שמדובר בבית חולים מקצועי שמבצע את כל הטיפול והבדיקות הנדרשות. הוא עבר בשלום את הוצאת האבנים מהמרה אבל נדבק מחיידק עמיד ביותר כתוצאה מהאנדוסקופ המזוהם. אבא הפך לסיעודי ומת בגלל רשלנות בית החולים", טוענים בני המשפחה שתובעים פיצוי בגובה של 2.5 מיליון שקל.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה לכתב התביעה: "משרד הבריאות יגיב כמקובל בבית המשפט".