תושב אזור הצפון, בן 42, מאשים את בתי החולים שטיפלו בו בגרימת נזק בלתי הפיך ליכולתו להביא לעולם ילדים ביולוגיים.
באמצעות עו"ד כרמי בוסתנאי, מומחה לתביעות רשלנות רפואית, מגולל האיש את סיפור חייו וכמיהתו לילדים: הגבר ואשתו התקשו להביא ילד לעולם ואת ילדם היחיד הביאו בהפריה מלאכותית. במהלך השנים עבר התובע בדיקות שונות ונמצא כי יש לו תאי זרע בריאים, אבל במספר מועט. במהלך הבדיקות התגלה אצלו סרטן במעי הגס והוא נותח במרכז הרפואי "העמק" בעפולה.
לטענתו, למרות שבאותו בית חולים ידעו על בעיות הפריון שלו, לא הוצע לו כלל להקפיא תאי זרע למקרה שאיכות הזרע שלו תיפגע כתוצאה מהטיפולים וההקרנות. וכן, לאחר הניתוח שעבר הופנה התובע לקבלת הקרנות באזור האגן ולטיפול כימותרפי במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה. גם שם לטענתו, לא מסרו לו כל מידע על האפשרות לשמור תאי זרע. בהמשך עבר ניתוח להוצאת גרורות במרכז הרפואי "הדסה".
לפני כשנה, החל הגבר לברר את נושא הפוריות מתוך כוונה להגדיל את משפחתו, אולם אז התברר לו כי אין לו בכלל תאי זרע. לתביעה צורפה חוות דעת של פרופ' אילן כהן, מומחה ליילוד וגניקולוגיה, שציין כי "הטיפולים המודרניים נגד סרטן הביעו לירידה משמעותית בתמותה, אך בו זמנית גם לירידה בפריון". לדבריו, 15-30 אחוז מחולים שנרפאים מסרטן הופכים ללא פוריים כתוצאה מהטיפולים, בעיקר כאשר מדובר בטיפול כימותרפי, ולכן יש לתת תשומת לב לשימור הפוריות". הפיתרון לדברי המומחה הוא הקפאת הזרע בבנק הזרע לפני הטיפול הכימותרפי.
עוד ב-mako בריאות:
>> רוזמרין ונשיקות: הטיפים שישאירו אתכם צעירים
>> אני חולה במחלת השינה וזה לא מצחיק כמו בסרטים
>> לעולם אל תגעו במאכלים האלה בבתי מלון
לדברי המומחה, למרבה הפליאה גם ברמב"ם וגם בביה"ח העמק לא הציעו לו לעבור הליך פשוט, יעיל ומהיר של שימור הפוריות, הליך שניתן לבצע בתוך ימים בלי דחייה של טיפולי ההקרנה והכימותרפיה.
בתביעה טוען עו"ד בוסתנאי, כי הטיפול שקיבל הגבר "לא תואם את אמות המידה המקובלות לטיפול רפואי במצבים מזוג זה ומהווה רשלנות מקצועית שגרמה לו נזק חמור ובלתי הפיך".
מבית החולים רמב"ם נמסר בתגובה: "טרם קיבלנו את כתב התביעה, כאשר נקבלה נלמד את הטענות ונגיב עליהן בבית המשפט". תגובת המרכז הרפואי העמק: "כתב התביעה טרם התקבל בבית החולים. נלמד אותו ונגיב במסגרת ההליך המשפטי".