נהוג לחשוב כי תופעה של בליעת גופים זרים מתרחשת רק אצל פעוטות וילדים צעירים, גם ב-mako דיווחנו על מקרים כאלה לא פעם. אולם, כעת מתברר שהתופעה המסוכנת עלולה להתרחש בכל גיל. מקרה לא שגרתי התרחש לפני כשבוע במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא), כשנערה בת 16 מאזור המרכז הגיעה לבית החולים לאחר שבלעה לא פחות מ-62 מגנטים, בנסיבות שלא ניתן להרחיב עליהן.
עם הגעתה לבית החולים ביצעו הרופאים צילום רנטגן, על מנת לאתר את מיקום המגנטים בגופה. פרופ' אפרת ברוידא, מנהלת מכון גסטרו ילדים בבית החולים, שנקראה לטפל במקרה, מסבירה כי צילום הרנטגן שביצעה הראה כי המגנטים ממוקמים כנראה עדיין בקיבה, ולא עברו למעי הדק, כלומר שניתן לחלץ אותם ללא צורך בניתוח כירורגי מורכב. לדבריה, ישנם גופים זרים שבליעתם עלולה להיות מסוכנת בכל גיל. "בטריית כפתור, למשל, עלולה להיתקע בוושט, וכך גם חפצים קטנים חדים וכן מגנטים. הסכנה בבליעת מגנטים, נובעת מכך שאם ייפרדו אחד מהשני ללולאות מעי שונות, הם עלולים להדביק בכוחם המגנטי את הלולאות זו לזו, ובכך לגרום ללחץ באזור, כיב וחור במעי. מדובר במצב חירום שמצריך ניתוח דחוף".
בעקבות הממצאים, הועברה הנערה באופן מיידי לחדר הניתוח לבדיקת גסטרוסקופיה בהרדמה מלאה, לצורך איתור והוצאת המגנטים. "במהלך הבדיקה השתמשנו בגסטרוסקופ – מכשיר גמיש בעל סיבים אופטיים שמאפשר לנו לבחון את מערכת העיכול העליונה ולשלוף את הגוף הזר בצורה בטוחה", מסבירה פרופ' ברוידא. "המכשיר מאפשר להגיע עד לתריסריון השלישי, כלומר החלק הראשון של המעי הדק, ולכן פעלנו במהירות כדי לתפוס את כל המגנטים בטווח השגת המכשיר ולהימנע מניתוח כירורגי מורכב מאוחר יותר".
ההליך טופל על פי פרוטוקול ייחודי לטיפול בילדים שבלעו מגנטים, ופותח על ידי ד"ר אסנת זמורה, מנהלת המחלקה לכירורגיית ילדים במרכז הרפואי שמיר. הוא הסתיים בהצלחה, וכל המגנטים נשלפו מקיבת הנערה. היא הושארה להשגחה במהלך הלילה, ובבוקר למוחרת שוחררה לביתה במצב טוב.
פרופ' ברוידא מציינת כי בבית החולים הם נתקלים במקרים רבים מהסוג הזה. "חייבים להפסיק למכור את המשחקים האלה לילדים, זה פשוט לא ייאמן בכמה אירועים כאלה אנחנו מטפלים. לפני מספר חודשים שני ילדים קטנים הגיעו בעקבות כך לניתוח חירום". היא מדגישה כי על ההורים לנקוט אמצעי זהירות, להרחיק את המגנטים מילדים קטנים ולהסביר לילדים בגילים בוגרים יותר את הסכנות הטמונות בשימוש".