לפני כשנתיים, אורלי כץ בת ה-60, תושבת המרכז, עברה כמה ניתוחים להסרת גידולים שפירים ונדרשה לעבור אחת לשלושה חודשים בדיקת MRI בראש, בצוואר ובעמוד השדרה. היא הגיעה לבדיקה באחד המכונים של 'אסותא', ונאמר לה כי כיוון שמדובר במכונה סגורה שעלולה להוביל ללחץ וחרדות, היא יכולה ללחוץ בכל עת על לחצן המצוקה והצוות הרפואי יגיע באופן מיידי ויטפל בבעיה.
בעיצומה של הבדיקה נכבה לפתע המכשיר. "הייתי מבוהלת לגמרי. היה חשוך. המתנתי כמה שניות ונלחצתי. לחצתי על מכשיר המצוקה ואף אחד לא הגיב לקריאות שלי לעזרה", טוענת כץ, "חטפתי התקף פאניקה. צעקתי. היכיתי באגרופים וברגליים על המכשיר אבל איש לא בא לחלץ אותי". לטענתה, רק כעבור כ-15 דקות, שחלפו עבורה כמו נצח, הגיע הצוות הרפואי והפעיל את המכשיר מחדש.
בכתב התביעה שהגישה כץ לבית משפט השלום בתל אביב באמצעות עורכי הדין רן שפירא וספי קלו ממשרדי עורכי הדין 'אלמוג-שפירא' נטען כי אסותא הודתה במקרה וציינה במכתב תגובה, כי טכנאי שאחראי על הפעלת המכשיר והטיפול בו הלך להתפנות בשירותים וביקש מהמזכירה להחליפו. כמו כן נטען כי מאז המקרה סובלת כץ מסיוטים ומטראומה נפשית קשה. "אני פוחדת להיות במקומות סגורים, מתקשה לעלות במעליות, ויוצאת מהן בכל שתי קומות (היא מתגוררת בקומה 17). זה סיוט יומיומי. אני סובלת מחרדות בטיסות, מכניסה למרתפים וחניונים תת קרקעיים", ציינה.
עוד ב-mako בריאות:
>> מה קורה כשלא מחליפים מסכה? רופאה מסבירה
>> רופא איטלקי: "החודש התמונה השתנתה לחלוטין"
>> הגיעה למיון, שוחררה עם משככי כאבים - ומתה
לכתב התביעה צורפת חוות של פסיכיאטר מומחה שקבעה כי בעקבות המקרה מצב הנפשי של א' הידרדר מאוד וקבע לה נכות בשיעור של 15 אחוז. במסגרת התביעה מבקשים עורכי הדין מבית המשפט להורות לנתבעות לפצות את המטופלת על נזקיה עד לסכום המקסימלי שבסמכות בית המשפט (2.5 מיליון שקלים).
אסותא הגיש כתב הגנה ובו ביקשה לדחות את התביעה. בית החולים מודה כי התנצל בפני א' והציע לה פיצוי סביר על האירוע, אך לטענתו האירוע נמשך פחות משבע דקות בלבד, עובדה שמגובה במצלמות אבטחה. לדברי בית החולים, הטכנאי התפנה לשירותים לזמן קצר בלבד וכי סכומי הכסף שתובעת א' מופרזים ומוגזמים.