בנימין דמתי, תושב בן 63 מאזור כרמיאל, הגיע לבדיקה שגרתית, שבמהלכה הועלה חשד כי הוא סובל מבעיה לבבית. הוא נשלח לבדיקת מיפוי לב בביה"ח רמב"ם, שהעלתה כי ספיקת החדר השמאלי בלבו עומדת על 22 אחוז, הנמוכה פי שלושה מהנורמה.
כך, ללא כל אזהרה או טיפול, נשלחו תוצאות הבדיקה בדואר אל ביתו של דמתי, שמיהר להגיע איתן אל רופאת המשפחה. חשדות אלה הועלו בתביעת המשפחה באמצעות עו"ד מאור גלבוע, המתמחה במקרי רשלנות רפואית.
מחדל נוסף אירע ככל הנראה גם כאשר הרופאה לא התייחסה לתוצאות הבדיקה ושחררה אותו לביתו ללא כל הסבר או הוראות לגבי הגבלת פעילות, בידיעה שבעוד שבועיים וחצי תואם עבורו תור לקרדיולוג הקופה.
מאותה נקודה המשיכה טרגדיית הטעויות, כאשר גם הקרדיולוג שבדק אותו לא טרח להזהירו מפני הסכנה, לא הנחה אותו לשנות את אורח חייו ואף לא רשם עבורו טיפול תרופתי שהיה יכול להציל את חייו. כל שעשה היה להמליץ על בדיקת אקו לב, שאותה היה אמור לבצע המטופל כשבועיים לאחר מכן.
מת במהלך אימון אופניים שגרתי
יומיים בלבד לאחר ביקורו של המנוח אצל הקרדיולוג מטעם הקופה, בתחילת אימון אופניים שגרתי, הוא עבר אירוע דום לב והתמוטט. עובר אורח שעבר במקום ביצע בו החייאה. הוא הובהל לבית החולים "הגליל המערבי", אך נפטר חמישה ימים לאחר מכן.
"טיפול פשוט היה יכול למנוע את האסון הזה", אומרת בכאב אלמנתו, שהחליטה להגיש תביעה את המשפטית בסך מיליונים נגד קופ"ח כללית ונגד משרד הבריאות המפעיל את ביה"ח רמב"ם בחיפה. החלטתה התקבלה לאחר קבלת חוות דעת מפרופ' הילטון מילר, מומחה לקרדיולוגיה ובעברו מנהל מחלקת הצנתורים בביה"ח איכילוב, שטען כי הרופאים בקופת החולים כללית ובבי"ח חרגו בצורה משמעותית מהפרקטיקה הנהוגה במקרים מהסוג הזה. לדבריו, הם היו יכולים להזהיר את המנוח מפני פעילות גופנית חריגה, לרשום תרופות מתאימות הידועות כאפקטיביות במקרים שכאלה ואף לאשפזו. "הדבר מהווה כשל חמור בהתנהלות הרופאים", קבע מילר. "ידוע שאדם עם ממצאים כאלה נמצא בסיכון גבוה לאי ספיקת לב ומוות". לסיכום קבע כי אם רק היו הנתבעים מבצעים את תפקידם ומתחילים בטיפול כנדרש, הייתה סבירות גבוהה שהיה ניתן למנוע את דום הלב ואת המוות המצער.
עוד ב-mako בריאות:
>> 10 הרגלים היגיינים שאתם חייבים להיפטר מהם
>> הולכים לישון מאוחר וקמים מוקדם? תקראו את זה
>> בפעם הראשונה בעולם: השתלת פין מלאה
בכתב ההגנה שהגיש ביה"ח רמב"ם נטען כי בית החולים רק ביצע בדיקות, והאחריות לטיפול במנוח מונח לפתחה של קופת החולים.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "התביעה התקבלה במשרד הבריאות ותטופל כמקובל".
קופת חולים כללית: "אנו משתתפים בכנות בצער המשפחה, אולם פטירתו אירעה חרף טיפול רפואי מקצועי ומיומן שניתן לו על ידי רופאינו. הטיפול המשפטי בתביעה ינוהל כמקובל בין כותלי בית המשפט ולא בתקשורת".