הבוקר (שישי) פורסם כי תושבת כוכב יאיר נדבקה במדינה במרכז אמריקה בקדחת הדנגי, אחרי שנעקצה מיתוש הטיגריס מאותו זן. עוד פורסם כי מתחיל מבצע הדברה מסיבי למיגור יתושים עד רדיוס של 100 מטר מביתה. "היתושים האלה נמצאים בדרך כלל ליד מאגרי מים. הם מתפשטים במדינות כמו ארה"ב, בעיקר במדינות הדרומיות, באסיה ובמזרח התיכון אך גם באירופה. בשנה האחרונה הייתה התפרצות גדולה בצרפת", מסביר ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר-אילן, פרופ' סיריל כהן.
לא מדובר במקרה הראשון ובעבר כבר היו מקרים של הידבקות בדנגי בישראל. "מדובר ביתוש הטיגריס, הידוע בשמו המדעי אדס - Aedes albopictus. יש גם סוג אחר מפורסם של יתוש שיכול להעביר את קדחת הדנגי, ושמו אדס מצרי (Aedes aegypti)", מוסיף פרופ' כהן ומציין כי בישראל נמצא היתוש הטיגריסי, ואותו כאמור מנסים למגר.
עד כמה זה מסוכן? תסמיני המחלה, שמופצת על ידי יתושים "מתבטאים בדרך כלל בחום גבוה מאוד, בהקאות ובכאבי פרקים שחולפים תוך מספר ימים, אך במקרים נדירים עלולים להסתבך ולסכן את החולה עד מצב של מוות", אומר פרופ' כהן. "לרוב כשאדם נדבק בקדחת הדנגי, מבריא וכעבור כמה שנים נדבק שוב - זה יכול להיות מסוכן".
כדי להימנע מעקיצות היתוש ממליץ פרופ׳ כהן "למרוח חומרים דוחי יתושים או להשתמש בכילה - ולהשתדל שלא להשאיר מים עומדים, אפילו בבית".