ב-5 בינואר התחסן משה אוגור לקורונה, התמוטט ונפטר כשהוא רק בן 35. כעת, תשעה חודשים לאחר שדווח המקרה הטרגי, מתפרסם לראשונה הדוח הפתולוגי המנתח את סיבת מותו. לפיו, "יש קשר בין החיסון ובין דלקת בשריר הלב שהביאה בסופו של דבר, ככל הנראה למותו של אוגור ז"ל".
עו"ד רועי מליק, ממשרד עורכי דין רועי מליק המייצג את המשפחה, טוען כי עיון בדוח הפתולוגי מלמד על כך שמשה ז"ל פיתח 'מיוקרדיטיס', דלקת בשריר הלב, מיד לאחר קבלת החיסון וכתוצאה ממנו.
כך הוא מתאר את מה שהתרחש: "משה הגיע לקופת החולים לצורך קבלת חיסון נגד קורונה ב-5 בינואר. מיד לאחר קבלת החיסון הוא החל להתלונן על דפיקות לב מואצות ולאחר כ-20 דקות שבהן חל שיפור מסוים, הוא שוחרר לביתו. כשעה לאחר מכן, חזר משה פעם נוספת לקופת החולים והתלונן שאינו חש בטוב. בעת ההמתנה החל לחוש שראייתו מיטשטשת, ומיד לאחר מכן החל לפרכס. צוות נט"ן שהגיע למקום החל בטיפול החייאה במשך 25 דקות ללא שיפור, עד לקביעת מותו של המנוח. במקרה הזה, הקשר בין החיסון לבין הפטירה ברור".
לאוגור ז"ל הייתה היסטוריה רפואית, לרבות סוכרת מאוזנת. הוא היה במעקב אצל רופא המשפחה באותו סניף שבו נפטר. כמו כן, היו לו ערכים גבוהים של כולסטרול בדם, וזה היה החיסון החמישי שקיבל לקורונה. מלכה אוגור, אמו סבורה כי המחלות שמהן סבל הן לא הסיבה שהובילה למותו: "אלה לא מחלות שמתים מהן. משה היה במעקב כל הזמן וטיפל בסוכרת ובכולסטרול".
"קיים קשר בין הפטירה לחיסון"
עוד מוסיף העו"ד כי: "מדובר באיש צעיר שההתדרדרות במצבו החלה מיד לאחר קבלת החיסון. חוות דעת פתולוגית מטעם המדינה קושרת בין מתן החיסון לפטירה, וקרדיולוג מומחה שבחן את החומר הרפואי בעניינו של משה ואת הספרות הרפואית בקשר להתפתחות דלקת בשריר הלב אצל אנשים צעירים לאחר קבלת חיסון קורונה, הגיע למסקנה כי קיים קשר בין הפטירה לחיסון".
כעת דורשת אמו, פיצוי מהמדינה על סך מיליון שקלים, באמצעות חוק נפגעי חיסונים בישראל – אותו חוק שתקף גם לגבי חיסון קורונה החל מהשנתיים האחרונות. מליק מסביר כי מדינת ישראל מבטחת את מי שמקבל חיסון מפני פגיעה העלולה להיגרם בעקבותיו, בהתאם לחוק 'ביטוח נפגעי חיסון התש"ן 1989'. "החוק מיועד לפצות אנשים שנפגעו בעקבות קבלת חיסון – בין שמדובר בנכות רפואית בעקבות חיסון או במוות – כפי שקרה במקרה של אוגור ז"ל". כך הוא כותב בפנייה למשרד הבריאות: "המקרה המזעזע פורסם באמצעי התקשורת ומרשתנו, אמו של המנוח, של סייע רבות טרם פטירתו, מצויה מאז האירוע במצב קשה מאוד".
לטענתו, המדינה צריכה לפצות את מלכה, אמו של משה, כיורשת שלו אולם היא טרם מסרה עמדה לתביעת הפיצוי שהוגשה לה בעקבות אירוע הפטירה של משה.
משרד הבריאות: "המשרד משתתף בצערה של המשפחה. מיוקרדסיטיס היא אבחנה נדירה, בין שהיא מתרחשת ללא חיסון ובין שלאחר חיסון. לרוב מדובר בתחלואה קלה. הסיכוי למיוקרדיטיס לאחר תחלואה בקורונה, גבוה פי 3.4 לעומת הסיכון למיוקרדיטיס לאחר חיסון. המנוח הועבר למכון הלאומי לרפואה משפטית על פי דרישת משטרת ישראל במסגרת חקירה. לפיכך, מסירת מידע בקשר לממצאי בדיקותיו של המנוח יכולה להיעשות אך ורק בכפוף לאישור היחידה החוקרת. בנוסף, ומטבע הדברים בשל חיסיון רפואי וצנעת הפרט לא נוכל להתייחס לתוכן המידע הרפואי המובא בשאילתה או למידע רפואי אחר בעניינו של המנוח".