אודליה ויאיר פיינגולד מהרצליה, הוריה של אלונה הקטנה, רק בת חודשיים, לא ישכחו את היום בקניון לפני כחודש, שבו טיילו איתה בעגלה, כשלפתע אלונה החלה לבכות ומיד לאחר מכן איבדה את ההכרה. "מיד פניתי לעזרה" משחזרת אימה אודליה את הרגע המפחיד. "כשמד"א הגיעו לקניון, היא הייתה ללא דופק ונשימה ונאלצה לעבור החייאה. לשמחתי, הצליחו להחזיר לה את הדופק והנשימה", היא מספרת.

אלונה פונתה באמבולנס לחדר ההלם במיון ילדים במרכז הרפואי מאיר, שם נערכו לה באופן מידי בדיקות מקיפות, שבעקבותיהן הסתבר שמדובר בתינוקת במצב קשה הסובלת מבעית לב חמורה. אלונה הורדמה והונשמה והועברה להמשך טיפול ביחידת טיפול נמרץ ילדים.

"לאחר הערכה ראשונית ופעולות לייצוב מצבה, אלונה אובחנה עם הפרעת קצב נדירה, ככל הנראה מולדת, אשר הובילה לכשל לבבי חמור", מסבירה ד"ר דגנית כהן-אדם, מנהלת טיפול נמרץ ילדים במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית. "בהתייעצויות עם ד"ר רמי פוגלמן, מנהל היחידה להפרעות קצב ממרכז שניידר ועם מומחי המערך הקרדיולוגי ילדים במאיר הוחלט על טיפול".

הצוות במאיר נלחם על חייה (צילום: איתי דגן )
הצוות במאיר נלחם על חייה | צילום: איתי דגן

לדברי ד"ר כהן-אדם, לאחר שיפור קל במדדים ובתפקוד הלבבי שאובחן לאחר יומיים מקבלתה של אלונה, חלה החמרה משמעותית במצבה. בשלב זה הוקפץ צוות אקמו מבית החולים שניידר. "במהלך ההמתנה להתארגנות צוות האקמו, ליבה של אלונה נדם והתחלנו בפעולות החייאה ממושכות עד להתייצבות מצבה. במקביל להגעת צוות האקמו משניידר, נכנסה אלונה להחייאה בפעם השנייה באותו היום. היא חוברה במהירות למכונת הלב-ריאה תוך כדי פעולות עיסויים והחייאה, והועברה להמשך טיפול במחלקת טיפול נמרץ לב בשניידר. השעות האלו היו קריטיות ונראו כנצח. הציפייה הייתה שהתפקוד הלבבי ישתפר תחת מערכת האקמו והטיפול להפרעת הקצב".  לדבריה, הפחד הגדול היה איך אלונה תתעורר ואם בכלל.

ד"ר עופר שילר, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב במרכז שניידר מסר כי כי "אלונה נתמכה על ידי אקמו במשך כ-10 ימים שלאחריהם חל שיפור משמעותי בתפקוד הלבבי שלה עם שליטה תרופתית בהפרעת הקצב. שיתוף הפעולה בין בתי החולים בפירוש מציל חיים. יש חשיבות מכרעת לחיבור חולים קריטיים לאקמו באופן מיידי עם המשך טיפול תומך במחלקה".

למרבה השמחה, חששם של הרופאים התפוגג כאשר למחרת, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב במרכז שניידר לרפואת ילדים פרופ' עובדי-דגן, דיווח להם כי אלונה התחילה לזוז ולפקוח עיניים. "אין לתאר את השמחה שמילאה את ליבנו", מספרת ד"ר כהן-אדם שהלכה לבקרה במחלקה שבה אושפזה.

 

אלונה עם הד"ר וההורים (צילום: איתי דגן )
אלונה התינוקת עם ד"ר כהן אדם, ד"ר אדלמן קריבושי ואביה יאיר | צילום: איתי דגן

"כשאתה רואה תינוקת כל כך קטנטנה שנאבקת על החיים שלה, ואתה מצליח להציל אותה, אחרי כמה וכמה החייאות – אי אפשר לתאר את העוצמות, זה פשוט נס גדול. אומרת ד"ר דגנית כהן-אדם. "אין ספק שמדובר במקרה יוצא דופן ומיוחד - מבצע הצלה משותף של צוותים מסורים ומקצועיים העובדים יחד ממרכזים שונים.

אודליה, אימה של אלונה מספרת שכעת אלונה בבית, מקבלת טיפול תרופתי וליבה שב לתפקוד מלא. "לאורך כל הדרך היתה לנו המון תמיכה מהמשפחה, מהחברים ומהצוותים הרפואיים. זה היה לא קל אבל כל הזמן האמנו שהכל יהיה בסדר. חשוב לנו לומר תודה ענקית למד"א וצוותים המדהימים בשני בתי החולים שנלחמו על חיי הבת שלנו ובזכותם היא פה".