פעוט כבן שנה מאזור השרון הצליח להגיע לארון המטבח, להוציא קפסולה של מדיח, לנגוס בה ולהכניס חלק מהאבקה שבתוכה לפיו. אמו שלי (שם בדוי), מספרת שהרגע המלחיץ אירע בשעות הבוקר בזמן ששטפה כלים. "מדובר בילד סקרן ביותר. הוא אוהב לגעת בדברים ולחקור אותם, ולכן בד"כ אנחנו לא מסירים ממנו את העיניים. בשנייה אחת שבה לא הסתכלתי עליו, הוא הספיק לקחת את הקפסולה, וכשראיתי את זה – היא כבר הייתה בתוך הפה שלו".
שלי מספרת שבנה הקטן הצליח לפתוח את ארון המטבח, שם הונחו הקפסולות בתוך שקית פתוחה. לאחר התייעצות קצרה עם אמה, גננת במקצועה, היא החליטה לקחת אותו למיון ובמקביל התקשרה למרכז לרעלים ברמב"ם, גם שם הנחו אותה לגשת מידית למיון.
שלי ובנה הפעוט הגיעו לבית החולים ספרא, שם ערכו לו בדיקות ובחנו את אזור הוושט באמצעות מצלמה. "זה היה לא נעים אבל יצאנו בזול למזלנו. מיד לאחר מכן קניתי מנעולים לכל ארונות הבית".
"חומר רעיל ומסוכן"
ד״ר ירדנה קופל, רופאה מומחית בכירה ברפואה דחופה ילדים בבית החולים ספרא לילדים, מסבירה שהטבלייה שכוללת אבקת כלים נראית כמו סוכרייה או ממתק, ולכן ילדים נוטים להסתקרן ולבחון אותה באמצעות הפה. "צריך להבין שזה מאוד מסוכן. בתוך טבלייה אבקתית יש חומצה קאוסטית - זה חומר רעיל ומסוכן מאוד, הגורם לכוויות קשות, ואם זו כווייה בדרגה גבוהה, הוא אף עלול לגרום לנקב בוושט".
ד"ר קופל, מציינת שלמחלקה בבית החולים, מגיעים לא מעט ילדים אחרי שבלעו בטעות טבלייה מהסוג הזה, חלקם במצב קשה יותר. "הפעוט המתוק שהגיע ביום רביעי האחרון, היה במצב די טוב ולשמחתי המדדים שלו היו חיוביים. חשוב שהורים יקפידו להרחיק מהילדים גורמים מסוכנים כאלה שבמקרים אחרים עלולים לגרום לנזק חמור בהרבה, ולעתים אף להוביל לנקב בוושט ולפגוע ביכולת האכילה העצמאית שלהם".
עינת שגיא אלפסה מנהלת אגף קשרי חוץ בארגון בטרם לבטיחות ילדים, מציינת כי טבליות מכילות חומר ניקוי מרוכז, ולכן הפגיעה עלולה להיות קשה בייחוד לילדים. "אנחנו קוראים להורים, אל תגידו 'לנו זה לא יקרה'. חומרי ניקוי ובייחוד טבליות, צריך לאחסן בארון גבוה או נעול, הרחק מהישג ידם של ילדים".