לאחר מאבק מתמשך של הצוות הרפואי על חייו של המטופל בן ה-26 שנדבק באמבה אוכלת מוח ("נגלריה פאולרי"), היום (ראשון) נאלצו הרופאים לקבוע את מותו. מבית החולים בלינסון נמסר כי "מרגע האשפוז, השתמשו הצוותים הרפואיים בכל העומד לרשותם, כולל טיפול תרופתי והתערבויות כירורגיות במטרה להציל את חייו של המטופל, אך מצבו הוסיף להתדרדר".

במשרד הבריאות מציינים שמדובר על מחלה נדירה ששיעור התמותה ממנה גבוה ושבעולם דווח עד כה על 400 מקרים בסך הכול. אותה אמבה נמצאת במים מתוקים, שלוליות, או מקורות מים עומדים מסוגים שונים. חקירה של לשכת הבריאות במחוז המרכז של משרד הבריאות מצאה כי ככל הנראה נדבק הצעיר בחוף גיא. המשרד מבצע חקירה ושלח היום בקרי בריאות הסביבה לבדוק ולדגום את המים. "משרד הבריאות יעדכן את הציבור אם יש בכך צורך", נמסר. מדובר בשכיחות של עשרה מקרים בשנה בארצות הברית והמקרה השני בארץ אי-פעם. המקרה הראשון של האמבה בישראל היה באוגוסט 2022 והתגלה בבית החולים פוריה. בתוך ימים הביא היצור החד-תאי למותו של המטופל.

בית החולים בילינסון (צילום: חדשות 12)
בית החולים בילינסון | צילום: חדשות 12

הוא אושפז בבית חולים השרון בשבוע שעבר עם תסמיני חום, כאבי ראש והקאות, כשהוא בהכרה מלאה. לאחר מכן הידרדר מצבו במהירות והופיעו תסמינים נירולוגיים. בבית החולים בוצעו בו סדרת בדיקות מהירה ומקיפה, ואחריה הגיעו לאבחנה הנדירה והיום הוא נפטר.

האמבה משגשגת במים חמים מעל 35 מעלות צלזיוס ועד 42 מעלות צלזיוס ובמרבית המקרים לא יקרה דבר לרוחצים במקורות המים שבהם האמבה נמצאת. היא מדביקה אנשים כאשר מים המכילים אותה חודרים לגוף דרך האף. זה קורה בדרך כלל בשחייה או בצלילה במקורות מים מתוקים וחמים, כמו אגמים, נחלים, נהרות ומעיינות; אך אפשר למצוא אותה גם באדמה ליד אזורי שפך של מים חמים ממפעלים תעשייתיים ובבריכות שחייה לא מוכלרות. היצור החד-תאי עובר במעלה האף למוח, שם הוא הורס את הרקמה ומחולל זיהום.