בני משפחתה של אישה שהתלוננה על כוויה ברגלה ומאוחר יותר מתה בבית החולים, תובעים מיליוני שקלים משירותי בריאות 'כללית', בגין המחדלים והטיפול הרשלני שלטענתם הוביל למותה המיותר.
ל', בת 47, תושבת חיפה סבלה ממחלת הסוכרת. לפני כחמש שנים היא הגיעה למרפאה במרכז הרפואי 'זבולון' והתלוננה על כוויה ברגלה. רופא שבדק אותה קבע שהיא סובלת מכוויות בדרגה 2, אך לא טרח לציין שהיא סובלת מסוכרת ומסיבוכי המחלה.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
"הרופא המליץ לה לשטוף את הכוויה בסבון ולחבוש בתחבושת את האזור אבל לא אמר לה לחזור לביקורת לבדוק את מצב הרגל", טוענים בני משפחתה של ל'.
המצב בכף הרגל החמיר מאוד, והיא סבלה מנפיחות והפרשה מוגלתית. כעבור ארבעה ימים היא חזרה שוב לבית החולים ושם הרופא ציין שהיא סובלת מסוכרת, הבחין שהיא סובלת מדלקת בכף הרגל והפנה אותה לקבלת טיפול רפואי בחדר המיון בבית החולים 'רמב"ם'. הצוות הרפואי הבין שהמצב של הרגל הסתבך. הכוויה בכף הרגל הוגדרה בדרגה 3 והוחלט לאשפז אותה באופן מידי במחלקת הפלסטיקה.
מצב רגלה של ל' הלך והחמיר, עד כדי כך שהרופאים נאלצו לקטוע את כף רגלה והיא הועברה לאחר מכן לבית חולים שיקומי וסיעודי בנהריה. מצבה לא השתפר וכעבור שנה היא מתה.
מוות שהיה ניתן למנוע
בני משפחתה הגישו תביעה נגד שירותי בריאות 'כללית' באמצעות עו"ד סאמי אבו וורדה. בכתב התביעה שהוגש לבית משפט השלום בחיפה נטען, כי מותה המיותר של ל' נגרם כתוצאה מרשלנות של הצוות הרפואי במרכז הרפואי 'זבולון'. "אם היו נותנים לה טיפול מציל חיים ברגע שהגיעה למקום היא לא הייתה מתה", טוענים בני המשפחה בכתב התביעה.
לכתב התביעה צורפה חוות דעת של רופא מומחה בתחום הרפואה הפנימית שקבע, כי הטיפול הרפואי הראשוני שקיבלה במרכז הרפואי זבולון כמוהו כמפולת שלגים שהוביל למותה מאוחר יותר. "לו ל' הייתה מטופלת ראוי ביום פנייתה היה ניתן בסבירות גבוהה למנוע את ההסתבכות שהובילה לכריתת רגלה", נטען בחוות הדעת. לדבריו, אם הטיפול היה מיידי, בייחוד לאור העובדה שהיא חולת סוכרת, היא הייתה נשארת בחיים ולא מתה מסיבוכים מיותרים שנבעו מכריתת רגלה.
למרות פניית mako בריאות, משירותי בריאות כללית טרם הגיבו לכתב התביעה.