יוסי (שם בדוי), ז"ל, 49 מאזור הדרום, היה חולה סוכרת. בשנה האחרונה הגיע לבית חולים בדרום עקב תלונות על דפיקות לב מהירות וכאבים בחזה, שם ערכו לו הרופאים מספר בדיקות ושחררו אותו לביתו. הוא הופנה לרופא המשפחה על מנת לעקוב אחר הסוכרת, וכדי לבצע בדיקות מעבדה ביוכימיה בדם ובשתן וספירת דם.
לאחרונה הוגשה תביעה על ידי עו"ד אנה אונגר ממשרד אונגר שויגמן עו״ד, על סך שניים וחצי מיליון שקלים, בגין רשלנות בטיפול בו, שלטענתם הובילה למותו.
לטענת עו"ד אונגר, במשך השנה האחרונה ביקר יוסי ז"ל, אצל מספר רופאי משפחה בכללית ש"לא טיפלו בסוכרת שהחמירה, התעלמו מתוצאות הבדיקות, ולא שלחו אותו למעקב אחר המחלה. הם פעלו ברשלנות גדולה ובעקבות כך המנוח נפטר".
לדבריו, יוסי הגיע לרופא המשפחה בכללית, והוא שלח אותו לבדיקות. "הוא לא הביט בהיסטוריה הרפואית אך לא שקל אותו, לא חישב את ה-BM שלו, לא בדק את הסוכרת, לא בדק לחץ דם ולא ביצע כל בדיקה גופנית", הוא אומר. "לאחר מספר ימים נקבע ליוסי תור אצל רופא אחר מקופ"ח כללית, שם ביצעו לו בדיקות דם ושתן, בדיקה גופנית ומדד ה-BMI שנבדק היה גבוה. גם לחץ הדם גם היה גבוה, אך למרות זאת לא נאמר ליוסי דבר על התוצאות החריגות או על מעקב וסכנות כתוצאה מהן. כשהגיע בפעם השנייה לאותו רופא, הוא לא בדק אם יוסי אכן ביצע את הבדיקות שנשלח אליהן כבר בפעם הראשונה, לא מדד לו שוב לחץ דם, ולא נעשתה כל בדיקה לסוכרת".
כך נכתב בכתב התביעה: "רק לאחר זמן ארוך, ביצע המנוח את בדיקות הדם, שבהן נמצאו לו רמות גבוהות מאוד של סוכר והמוגלובין והפרשת חלבון מוגברת בשתן. לאחר מספר ימים הוא שוב ניגש לבית החולים עם כאבים בגב תחתון שהקרינו לרגל ימין ונשלח הביתה עם טיפול תרופתי בלבד".
עוד צוין בכתב התביעה כי למחרת שוב ניגש יוסי לרופאת משפחה מקופ"ח כללית: "הרופאה לא התייחסה כלל לבדיקות המעבדה, אם הייתה עושה את זה הייתה רואה כי ישנה בהן בעיה חמורה בסוכר, בכולסטרול ובשתן. היות שהיא לא ראתה, הרופאה לא טיפלה בבעיות הבוערות ואף לא התייחסה לתוצאות הבדיקות כלל".
"טיפולם של כל רופאי המשפחה במנוח היה רשלני"
לטענת עו"ד, לאחר מספר ימים הופנה יוסי למיון בעקבות קשיי נשימה ודופק מהיר, ושוחרר לאחר טיפול עם הפניה למעקב סוכרת אצל רופא המשפחה. הוא אכן ניגש לרופא שטיפל בו עוד בהתחלה, אף שהרופא כתב שהמנוח אינו מוכר לו, ושוב הופנה לבדיקות תוך התעלמות מבדיקות קיימות. יום למחרת הוא התמוטט במסדרון בית הספר, מספר דקות לאחר אספת הורים שהתקיימה בכיתה של בתו".
פרופ' יאיר יודפת, מומחה מטעם התביעה קבע כי: "טיפולם של כל רופאי המשפחה במנוח היה רשלני, ובניגוד מוחלט לנדרש מכל רופא משפחה סביר. לא הוסבר למנוח על חשיבות הבדיקות והטיפולים, לא דיברו איתו על תוצאות בדיקות הדם הלא תקינות, על ההשמנה שלו, לא סייעו לאיזון רמות הסוכר ולא הפנו לדיאטנית. לא בדקו לחץ דם, וכשבדקו והוא היה גבוה מאוד - לא ביצעו אחר זה מעקב. היו צריכים להפנות אותו למרפאת סוכרת אך התעלמו מכך לחלוטין, ולא בדקו אם יש פגיעה באברי מטרה שעשויים להיפגע מסוכרת: לב, כליות ועיניים. הטיפול התרופתי לא שונה לאורך כל התקופה ולא הותאם לבעיות מהן סבל המנוח. לסיכום, רשלנותם של רופאי המשפחה הייתה הגורם הישיר לאוטם שריר הלב ולפטירתו של המנוח שניתן היה למנוע. אם היה מקבל טיפול רפואי ומעקב הולם , ניתן היה לזהות את הפגיעה בלב בשלב מוקדם ואולי להצילו".
כללית: "כתב התביעה התקבל רק לאחרונה ותגובה מפורטת על כך תינתן במסגרת ההליך המשפטי".