הילה בסון מפתח תקווה לא תשכח לעולם את יום הולדתה ה-50. מה שהתחיל כהגשמת חלום – צניחה חופשית בנוף ים המלח, הסתיים בנסיעה דחופה לבית החולים בילינסון. "לא לעשות צניחה חופשית כשאת מקוררת!!! לא לא לא!!", כתבה בפוסט שפרסמה ב"מאמאצחיק" לפני מספר ימים.

הבוקר (ראשון) היא מספרת בראיון ל-mako בריאות על השתלשלות האירועים הדרמטיים: "בשבוע שעבר נסענו לסוף שבוע בים המלח כדי לחגוג את יום ההולדת, ובשבת קמנו בבוקר לצניחה, בכיף ובשמחה. קצת לא הרגשתי טוב, אבל לא באופן שהצריך ממני לנוח או לבטל את התוכניות המרגשות".

רגע לפני הצניחה כשהיא במטוס בגובה רב מעל פני הקרקע, החלה בסון לחוש אי-נוחות ולחץ באוזניים. "לא ייחסתי לזה יותר מדי משמעות והצניחה עברה בסדר, אבל כשהגענו לקרקע אמרתי לבת דודתי שמשהו לא תקין. הרגשתי שהאוזן שלי סתומה, וגם כשניסיתי לסתום האף ולשחרר זה לא עבד".

"חשבתי שאני הולכת למות" 

בסון שבה לבית המלון וניסתה ליטול משככי כאבים, אולם הכאב נמשך גם כששבה למוחרת לביתה שבפתח תקווה. על מנת להקל את התחושה, השתמשה גם בטיפות אוזניים, ולפתע הרגישה כאב חד. "התקפלתי על הרצפה והתחלתי לדמם מאוזן שמאל. דיממתי באופן שלא מבייש לידה, ראיתי את אלוהים מרוב כאב".

חברותיה ששהו עמה באותם רגעים, הזעיקו מיד את כוחות ההצלה. צוותי איחוד הצלה שהגיעו למקום, פינו אותה במהירות לבית החולים בילינסון. "הייתה לי סחרחורת, נלחצתי ובכיתי המון. האמת היא שחשבתי שאני הולכת למות. היה לי קשה מאוד שהילדים שלי היו נוכחים בבית וראו אותי במצב כזה. מזל שהחברות שלי היו איתי ודאגו לי". 

הצניחה החופשית שהסתיימה במיון (צילום: פרטי)
הילה במיון. "חשבתי שאני הולכת למות" | צילום: פרטי

בשל העובדה שהדימום לא פסק, וכן בעקבות תלונות של בסון על כאב ראש חזק, החליטו הצוותים הרפואיים לבצע גם בדיקת CT ראש על מנת לשלול מצבים רפואיים אחרים. "היא הייתה מאוד כאובה, בקושי הצליחה לדבר או לעמוד", משחזרת ד"ר מדאוט. "מדובר באישה בריאה, שברגע אחד בחגיגות יום ההולדת שלה התעלפה והחלה לסבול מכאבים ודימום, ולכן ננקטו כל אמצעי הזהירות הנדרשים על מנת שלא נפספס אבחנה אחרת". ממצאי בדיקת ה-CT היו תקינים, ולאחר שנבדקה בשנית בבוקר שלמוחרת על ידי מתמחה אף אוזן גרון  שוחררה בסון לביתה.

רופאה: "פעם ראשונה שאני נתקלת בפציעה מסוג כזה"

בהגיעה לחדר המיון בבית החולים, נבדקה בסון על ידי מתמחה אף אוזן גרון ואובחנה כסובלת מקרע בעור התוף בשתי האוזניים, מה שהסביר את הדימום שחוותה באוזנה השמאלית. ד"ר שרה מדאוט, רופאה בכירה במחלקה לרפואה בבית החולים, מסבירה כי בעת צניחה מגובה רב, נוצרים הפרשים בלחצים בין האוויר שבתוך חלל האוזן התיכונה הפנימית לעור התוף, לבין הלחץ האטמוספרי, כלומר לאוויר שבחוץ. "הדבר דומה לתחושה שמורגשת באוזניים במהלך טיסה או צלילה. לרוב, כדי לשחרר את זה ולהשוות בין הלחצים, אנחנו רגילים 'לפמפם', כלומר לסגור את האף והפה ולנשוף חזק. הבעיה מתחילה כאשר צונחים בזמן צינון או כשסובלים מדלקות בסינוסים - במצב כזה ישנם נוזלים באוזניים שמגבירים את הלחץ, וזה עלול להביא לפציעה וכן לקרע בעור התוף, כמו במקרה הנוכחי". בסון כאמור לא חשה בתסמיני הצטננות כלשהם. "נראה שלא ידעתי עד כמה הייתי מקוררת", היא אומרת.

עם זאת, מציינת ד"ר מדאוט, כי מדובר במקרה די נדיר, בייחוד לנוכח העובדה שהקרע בעור התוף באוזנה של בסון נוצר למעלה מ-24 שעות לאחר הצניחה. "כבר ראיתי בעבר פגיעות בעור התוף באופן מיידי או בסמוך לצניחה, אך זו הפעם הראשונה שאני נתקלת בפציעה מסוג כזה, כלומר יממה לאחר שהתרחשה הפעילות". להערכתה, הלחץ באוזניים הצטבר במהלך השעות שלאחר הצניחה. "הצניחה גרמה רק לפציעות קטנות באוזן, מה שאנחנו מכנים 'מיקרוטראומה', אך ייתכן שמה שהיה הטריגר להיווצרות הקרע היו פעולות כמו שיעול או פיהוק, שבאופן טבעי מגבירות את הלחץ באוזניים".

לדבריה, הקרע אמור להתאחות מעצמו בתוך מספר שבועות, ולא צפוי נזק לטווח הארוך. בינתיים היא ממליצה לבסון להימנע לחדירת נוזלים לאזור הפציעה כדי למנוע התפתחות זיהומים.  לסיכום, הד"ר ממליצה לקרוא היטב את ההנחיות לפני ביצוע פעילויות אקסטרים שונות, ולא לבצע צניחה חופשית אם חולים או מצוננים. כמו כן, היא מציינת כי חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל בטרם ביצוע פעילויות אקסטרים כגון צניחה חופשית וצלילה.

"אני מרגישה טוב יותר, אבל אני עדיין סובלת מצפצופים באוזניים", מספרת כעת בסון. "התחושה היא שכאילו נסתמות האוזניים בטיסה אבל פי מאה יותר מזה. באוזן שמאל אני בקושי שומעת, ואני עדיין סובלת מכאבי ראש".

למרות האירוע הקשה, היא מסכמת את יום ההולדת באופן חיובי ואומרת שהחגיגות היו מוצלחות. נאחל לה המון מזל טוב והחלמה מלאה.