לפני כשבוע התקשרו מהגן לנעמה (השמות בכתבה בדויים), אמא של רוני, פעוטה כבת שנתיים, וביקשו שתאסוף אותה בשל מחלת חום. האם מיהרה לגן, אספה את הילדה והביאה אותה לסבתה. כשחזרה לאסוף אותה הביתה, הסבתא סיפרה כי הבחינה שרוני צולעת מעט. נעמה לא חשדה כי מדובר במשהו חמור אלא בכאב שנובע מצמיחת שיניים או שמדובר בכאבי גדילה. אלא שכבר באותו הלילה, רוני נראתה כאובה. ההורים השכיבו אותה לישון בתקווה שתשתפר, אולם לפנות בוקר, נעמה הבחינה במשהו יוצא דופן: "שמתי לב שהרגל שלה מפרכסת. נתתי לה תרופה והחזרתי אותה למיטה, ובמקביל חיפשתי תור לרופא שיקבל אותה בבוקר", היא מתארת בשיחה עם mako בריאות.

אלא שכעבור זמן קצר רומי התעוררה, ובנוסף לרגל - גם יד שמאל שלה החלה לפרכס. "כיוון שזה לא הפסיק במשך שעה וחצי, החלטנו לגשת לשניידר", מספרת נעמה. "בדרך לבית החולים ניסיתי לדגדג את רוני ביד וברגל אבל ראיתי שאין כל תגובה. גם כשהרמתי לה את היד, היא פשוט נפלה מעצמה – זה כבר היה מלחיץ, היו לה ממש סימני שיתוק".

האבצס שהתגלה במוח

בשניידר מיהרו הרופאים לבצע לרוני בדיקת MRI שבמהלכה גילו במוחה אבצס. בשלב זה, היא נשלחת מיד לניתוח לצורך ניקוז המוגלה ולאחר מכן למחלקת טיפול נמרץ. לאחר מספר ימים רוני התאוששה והועברה להמשך מעקב.

ילדה מאושפזת בשניידר (צילום: שניידר)
סיבוך נדיר של חיידק | צילום: שניידר

לדברי ד"ר איוון נוביצקי, נוירוכירורג בכיר ביחידה לנוירוכירורגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית, מדובר בסיבוך נדיר של חיידק. "אבצס הוא למעשה מעין כיס סגור עם מוגלה בתוכו. במקרה של רוני הוא היה ממוקם קרוב מאוד לאזור המוטורי של המוח, ולכן היא חוותה תסמיני שיתוק בגפיים. התהליך המוגלתי במוח גרם לבצקת רחבה באזור והעלה את הלחץ בתוך הגולגולת. אבצס יכול גם לגרום לדלקת בקרומי המוח, ולכן יש חשיבות רבה לטיפול מהיר באמצעות ניקוז הנוזל והמשך טיפול אנטיביוטי".

אמה של רוני מעדכנת שכעת היא מתאוששת לאט-לאט ושלומה טוב. "היא כבר מצליחה ללכת, בכל יום קצת יותר, והרופאים צופים המשך שיפור. אני שמחה שהצליחו לטפל בה בזמן, אבל אם הייתי חוזרת לאחור הייתי פועלת אחרת וניגשת למוקד חירום בלי לבזבז זמן מיותר. וזה המסר שלי לכל ההורים – אם אתם חושדים שהילד אינו כמנהגו, אל תחכו – זמן הוא משאב קריטי להצלת חיים".